You are here: Ειδησεις Πολιτικη

Πολιτικη

Τα ονόματα των υποψηφίων για τις εκλογές του ΠΑΣΟΚ την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου.

E-mail Εκτύπωση PDF
Ανακοινώθηκαν από την Εφορευτική Επιτροπή της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ οι υποψήφιοι οι οποίοι θα μετάσχουν στην εκλογική διαδικασία που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή 4 Δεκεμβρίου για την ανάδειξη των τοπικών οργάνων. Οι ψηφοφόροι θα πρέπει να έχουν μαζί τους και την αστυνομική τους ταυτότητα. Πιο συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι είναι: α) Για τη Νομαρχιακή Επιτροπή (ΝΕ) 1. Γιαννούλης Παντελής του Ματθαίου 2. Γουλή Γεωργία του Ξενοφώντος 3. Δαφνής Σπυρίδων του Αναστασίου 4. Θανοπούλου Ειρήνη του Γεωργίου 5. Καλούδης Γεώργιος του Αντωνίου 6. Κατσαρού Ελευθερία του Σταματίου 7. Κομιανός Προκόπιος του Βασιλείου 8. Κουλούρης Ελευθέριος του Γεωργίου 9. Περατινός Νικόλαος του Σταματίου. 10. Πέτσιου Βασιλική του Ιωάννου 11. Πεντρουλής Γεώργιος του Ιωάννου, και 12. Χονδρογιάννη Βασιλική του Γεωργίου. β) Για τη Συντονιστική Επιτροπή (ΣΕ) πρώην Δήμου Κερκυραίων 1. Ράλλης Σπυρίδων του Θεοφύλακτου 2. Σγούρος Γεώργιος του Κωνσταντίνου 3. Ροδίτης Ηρακλής-Χαράλαμπος του Σπυρίδωνος 4. Σουέρεφ Ανδρέας του Ελευθερίου 5. Στογιάννος Κωνσταντίνος του Γεωργίου, και 6. Χονδρογιάννης Σταμάτιος του Γρηγορίου. Τα εκλογικά τμήματα Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί από τις 9 το πρωί μέχρι και τις 6 το απόγευμα . 1. Στην πόλη της Κέρκυρας: Στην είσοδο του Δημοτικού Θεάτρου. 2. Στο Βορρά: Στην Αχαράβη, στην είσοδο του Δημαρχείου του πρώην Δήμου Θιναλίων. 3. Στον πρώην Δήμο Φαιάκων: Στην περιοχή Ντόριαν (Dorian) δίπλα από το Γυμνάσιο Φαιάκων. 4. Στο Νότο: Στο Περιβόλι: Στην αίθουσα Κατούλιας.alt

ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΑΣΟΚ: Την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου από τις 9 το πρωί έως και τις 6 το απόγευμα.

E-mail Εκτύπωση PDF
altΑπό τις 9 το πρωί έως και τις 6 το απόγευμα της Κυριακής 4 Δεκεμβρίου πρόκειται να διεξαχθεί η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη Νομαρχιακών Επιτροπών του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Κεντρική Νομαρχιακή Εφορευτική Επιτροπή του κινήματος. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση: «Θα γίνει Εκλογικό Τμήμα (ψηφοφορίας) και στην Κάτω Κορακιάνα. Θα εκλεγεί και Νομαρχιακή Επιτροπή Οικονομικού Ελέγχου (ΝΕΟΕ). Υποψηφιότητες για όλα τα όργανα κατατίθενται αυτοπροσώπως στην Κεντρική Νομαρχιακή Εφορευτική Επιτροπή κάθε ημέρα και μέχρι την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου, από 3μ.μ. έως και 6μ.μ. Την τελευταία ημέρα η κατάθεση των υποψηφιοτήτων μπορεί να γίνει μέχρι και την 7ην μ.μ. Δικαίωμα συμμετοχής στην ψηφοφορία έχουν, εκτός από τα μέλη και όσοι άλλοι επιθυμούν, αρκεί το όνομά τους να αναγράφεται στο Δημοτολόγιο του Δήμου. Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί από τις 9 το πρωί και μέχρι τις 6 το απόγευμα».

Σύλλογος Τεμπλονίου: Καταδικάζουμε τις ακραίες συμπεριφορές.

E-mail Εκτύπωση PDF
Συγγνώμη ζητά με δελτίο τύπου ο Σύλλογος Τεμπλονίου μετά τα έκτροπα που συνέβησαν στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου το Σάββατο. «Συνεδρίασε altτο Περιφερειακό Συμβούλιο με κορυφαίο θέμα συζήτησης την γνωμοδότηση επί της Σ.Μ.Π Ε, για την διαχείριση των απορριμμάτων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Μετά από μια επεισοδιακή συνεδρίαση και συζήτηση 5 και πλέον ωρών, οπού εκπρόσωποι του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Τεμπλονίου είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν και να καταθέσουν τις απόψεις τους για το θέμα, το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε να μηδενίσει τις ελπίδες των πολιτών του Τεμπλονίου για την απομάκρυνση οποιασδήποτε μορφής διαχείρισης απορριμμάτων από την περιοχή μας. Βλέποντας και τις τελευταίες ελπίδες μας να εξανεμίζονται, αγανακτισμένοι κάτοικοι της περιοχής, νοιώθοντας ότι εμπαίζονται για άλλη μια φορά από την τοπική αυτοδιοίκηση, διαμαρτυρόμενοι εντόνως, προσπάθησαν να αποτρέψουν την ψηφοφορία, με αποτέλεσμα τον εκτροχιασμό της διαμαρτυρίας μας αυτής σε ενέργειες μη δημοκρατικές τις οποίες καταδικάζουμε απερίφραστα. Το ΔΣ του Συλλόγου Τεμπλονίου, με αυξημένο αίσθημα ευθύνης απέναντι στους θεσμούς και τους εκπροσώπους τους, τους οποίους σεβόμαστε, ζητά συγγνώμη τόσο από την έδρα του Π.Σ., Περιφερειάρχη, Αντιπεριφερειάρχη και Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου, όσο και από το σύνολο των Περιφερειακών Συμβούλων, παρευρισκομένων και μη. Ο εμπαιγμός των τελευταίων χρόνων από την Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει επιφέρει πολύ μεγάλη ένταση, πίεση και αγανάκτηση στους κατοίκους του Τεμπλονίου, χωρίς όμως αυτό να δικαιολογεί ακραίες συμπεριφορές έκφρασης από μέρους τους. Απευθυνόμενοι στα Μέλη μας αλλά και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, θα θέλαμε να παρακαλέσουμε να πέσουν οι τόνοι γιατί δεν είναι δίκαιο για τον Σύλλογο Τεμπλονίου που δίνει έναν έντιμο και αξιοπρεπή αγώνα, πέραν από κάθε σκοπιμότητα και παρεμβολή, τόσα χρόνια τώρα, για την προστασία του περιβάλλοντος, της υγείας των πολιτών της περιοχής αλλά και ολόκληρης της Κέρκυρας, να αμαυρώνεται η εικόνα του από ορισμένες ακραίες συμπεριφορές για τις οποίες δεν ευθύνεται. Το πρόβλημα της χωματερής Τεμπλονίου παραμένει, διαιωνίζεται και βασανίζει την Κέρκυρα και τους πολίτες της, ιδιαίτερα μετά και την χθεσινή ψηφοφορία, και θα ήταν άστοχο να έλθει σε δεύτερη μοίρα εξ αιτίας κάποιων στιγμών έντασης. Ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Τεμπλονίου, πέραν από κάθε κομματική η ιδεολογική παρεμβολή, από όπου κι αν προέρχεται, όπως άλλωστε έκανε πάντοτε, θα συνεχίσει με κάθε θεμιτό και πρόσφορο μέσον να συμβάλλει στην επίλυση του προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων, καταγγέλλοντας σε κάθε ευκαιρία την εγκληματική αδιαφορία, αμέλεια, παράληψη η λάθος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α και Β βαθμού αλλά και της Κεντρικής Διοίκησης, οι οποίες θεωρούνται υπεύθυνες για το αδιέξοδο που έχει περιέλθει η Κέρκυρα στο θέμα των απορριμμάτων».

Σοβαρά επεισόδια στο Περιφερειακό Συμβούλιο .

E-mail Εκτύπωση PDF
Σοβαρά επεισόδια προκλήθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, όπου συζητήθηκε ο Περιφερειακός Σχεδιασμός Διαχείρισης Αποβλήτων(ΠΕΣΔΑ).alt Τη συνεδρίαση παρακολουθούσαν από νωρίς το μεσημέρι κάτοικοι τόσο της Μέσης Κέρκυρας, όσο και της Νότιας, οι οποίοι εναντιώνονται στη χρήση του ΧΥΤΑ Τεμπλονίου και Λευκίμμης. Η κατάσταση φαινόταν από το μεσημέρι ότι θα είναι εκρηκτική με τον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου να απειλεί για διακοπή της συνεδρίασης. Αφού τελείωσαν οι τοποθετήσειςτων συμβούλων και λίγο πριν την ψηφοφορία, η κατάσταση βγήκε εκτός ελέγχου με φραστικά κατ'αρχήν επεισόδια, που ακολουθήθηκαν από αναποδογυρίσματα καρεκλών και τραπεζιών. Η ένταση ήταν τόσο μεγάλη που προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές ακόμα και στα ηλεκτρονικά μηχανήματα του οπτικοακουστικού εξοπλισμού της αίθουσας. Τελικά ο ΠΕΣΔΑ ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, με αρνητική ψήφο των παρατάξεων Γουλή και Σπύρου. Μετά τα έκτροπα το Περιφερειακό Συμβούλιο εξέδωσε Ψήφισμα: Ψήφισμα καταδίκης επεισοδίων στο Περιφερειακό Συμβούλιο «Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων ομόφωνα αποφασίζει: Καταδικάζει την τραμπούκικη συμπεριφορά ορισμένων «δήθεν» εκπροσώπων των κατοίκων του Τεμπλονίου, οι οποίοι αντί να συνεισφέρουν στην επίλυση του προβλήματος που τόσα χρόνια ταλαιπωρεί την Κερκυραϊκή κοινωνία, ήλθαν προαποφασισμένοι να δημιουργήσουν αναστάτωση και χάος στις εργασίες του συμβουλίου μας, παρά τον απεριόριστο χρόνο που δόθηκε στους εκπροσώπους τους να εκφράσουν τις απόψεις τους. Συγκεκριμένα άτομα, συντονισμένα, λίγο πριν την ψηφοφορία επιτέθηκαν με ύβρεις, αρχικά κατά των περιφερειακών συμβούλων και του Περιφερειάρχη και στη συνέχεια προχώρησαν σε βανδαλισμούς, ανατρέποντας τα έδρανα των συμβούλων και πετώντας καθίσματα προς το μέρος τους, προκαλώντας μεγάλες ζημιές και στα μηχανήματα της τηλεδιάσκεψης. Αυτού του είδους οι πρακτικές είναι ανεπίτρεπτες, είναι κατευθυνόμενες, είναι φασιστικές και προσπαθούν να αμαυρώσουν τον πολύχρονο και δίκαιο αγώνα των κατοίκων της περιοχής, τους οποίους ελπίζουμε ότι δεν εκφράζουν. Το Περιφερειακό Συμβούλιο επιζητά γνήσιο, ειλικρινή και δημοκρατικό διάλογο με σεβασμό στα δικαώματα όλων των πολιτών των Ιονίων».

Πατούλης: Πώς θα λειτουργήσουν χωρίς προσωπικό οι δήμοι;

E-mail Εκτύπωση PDF
Κατά τηalt συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, στην οποία ξεκίνησε η συζήτηση του νομοσχεδίου για την κινητικότητα των υπαλλήλων, απορρίφθηκε η πρόταση της ΚΕΔΕ σύμφωνα με την οποία η κινητικότητα δημοτικών υπαλλήλων θα μπορεί να υλοποιείται μετά τη σύμφωνη γνώμη των Δημάρχων. Συγκεκριμένα στην τοποθέτηση του ο εκπρόσωπος της ΚΕΔΕ Ν. Χιωτάκης, εισηγήθηκε να συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο πρόβλεψη, με βάση την οποία, για την όποια μετακίνηση δημοτικού υπαλλήλου να ζητείται η σύμφωνη γνώμη του δημάρχου. Να σημειωθεί ότι το περιεχόμενο της παραπάνω εισήγησης είχε ομόφωνα συμφωνηθεί στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ το 2015 και έχει διατυπωθεί και εκφραστεί δημόσια πολλές φορές από τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη. Κατά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής η αρμόδια υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη απάντησε ότι δε δέχεται τη σύμφωνη γνώμη του δημάρχου για μετάταξη υπάλληλων των δήμων. Στη συνέχεια πρόσθεσε πως αυτό είναι αντίθετο στη φιλοσοφία του ν/σ, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι όλα γίνονται ψηφιακά και δε θέλει ενδιάμεσους. Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης αναφερόμενος σε αυτήν την εξέλιξη δήλωσε: «Ας μας απαντήσει η κυβέρνηση αν έχει υπόψη της τις διατάξεις του Συντάγματος για διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια των δήμων. Ας μας πει πώς θα λειτουργήσουν οι δήμοι. Γνωρίζει ότι θα αποψιλωθούν όλοι οι δήμοι και ιδιαίτερα οι μικροί ορεινοί, νησιωτικοί και απομακρυσμένοι από τα αστικά κέντρα; Γνωρίζει ότι το προσωπικό των δήμων έχει μειωθεί, λόγω των αθρόων συνταξιοδοτήσεων από την εφαρμογή του συστήματος κινητικότητας και την απαγόρευση νέων προσλήψεων, λόγω των μνημονιακών δεσμεύσεων και υποχρεώσεων; Θέλουμε να ελπίζουμε ότι η απόφαση αυτή της κυβέρνησης δεν οφείλεται σε πελατειακές σκοπιμότητες. Να σημειωθεί ότι η σχετική εξέλιξη δημιουργεί μείζον ζήτημα καθώς είναι εκ διαμέτρου αντίθετη στις θέσεις του Κογκρέσου του Συμβουλίου της Ευρώπης σύμφωνα με τις οποίες οι τοπικές κοινωνίες αποφασίζουν για τη διασφάλιση των συμφερόντων των πολιτών τους». Δεδομένης της κρισιμότητας του θέματος, με πρωτοβουλία του Προέδρου της ΚΕΔΕ θα εισαχθεί προς συζήτηση στην έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, αύριο Παρασκευή 25 Νοεμβρίου

Σελίδα 6 από 276