You are here: Ειδησεις Πολιτικη

Πολιτικη

Μέχρι το τέλος του μήνα σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το θέμα του ΧΥΤΑ.

E-mail Εκτύπωση PDF
Την συζήτηση του θέματος της διαχείρισης των απορριμμάτων από το Δημοτικό Συμβούλιο, σε μια έκτακτη συνεδρίαση του Σώματος, χωρίς άλλα θέματα και κατ’ αποκλειστικότητα μόνο αυτό, ζητούν με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Πολιτιστικού Συλλόγου Τεμπλονίου που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, οι κάτοικοι του χωριού. Πρόταση η οποία δε βρίσκει αντίθετο το Δήμαρχο Κώστα Νικολούζο ο οποίος το μεσημέρι της Δευτέρας υποστήριξε πως δεν έχει καμία αντίρρηση απέναντι στο αίτημα των κατοίκων. Δεδομένου όμως της στενότητας του χρόνου μέχρι και το τέλος του έτους αλλά και της σπουδαιότητας και της ειδικής βαρύτητας θεμάτων όπως ο Προϋπολογισμός αλλά και το Τεχνικό Πρόγραμμα, τα οποία πρέπει να έρθουν προς συζήτηση την ερχόμενη Τρίτη 13 Δεκεμβρίου, τόνισε πως δεν βλέπει κανέναν λόγο να μην πραγματοποιηθεί αυτή η έκτακτη συνεδρίαση αμέσως μετά και σίγουρα μέχρι και το τέλος του μήνα.alt

Κ. ΝΙΚΟΛΟΥΖΟΣ: ΕΙΚΟΝΑ '' ΓΚΑΛΑ΄΄ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΚΕΔΕ ''

E-mail Εκτύπωση PDF
Δaltηλώσεις στα τοπικά Μ.Μ.Ε έκανε ο Δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος, σχετικά με το Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της Κ.Ε.Δ.Ε, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στην Θεσσαλονίκη. “Χάθηκε μια ιστορική ευκαιρία” ανέφερε ο κ. Νικολούζος “να αποφασίσουμε για σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Το Ετήσιο Συνέδριο, της Κ.Ε.Δ.Ε., δυστυχώς, παρουσίασε την εικόνα ενός “γκαλά”, που αντί να ασχοληθεί με τη μεταρρύθμιση, την ανασυγκρότηση και το μέλλον του θεσμού, εξελίχτηκε σε μια διαδικασία αντικυβερνητικής διαμαρτυρίας. Στάθηκε απέναντι σε επεξεργασμένες θέσεις του Οργάνου, όπως π.χ. στο πάγιο αίτημα της Αυτοδιοίκησης για απλή αναλογική, με το πρόσχημα της ακυβερνησίας και κατά την γνώμη μου δεν βοήθησε ουσιαστικά, στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο θεσμός διαχρονικά.” Ο Δήμαρχος Κέρκυρας δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις σοβαρές ευθύνες της Κυβέρνησης που παρά τις εξαγγελίες της, μέχρι σήμερα δεν έχει κάνει ούτε ένα βήμα να λύσει - και μάλιστα χωρίς να απαιτούνται χρήματα - προβλήματα γραφειοκρατίας, που δημιουργούν μεγάλες καθυστερήσεις και αστοχίες του “Καλλικράτη” που ταλαιπωρούν τους Δήμους και τους δημότες. Οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις παραμένουν στην θέση τους και οι έλεγχοι φτάνουν σε σημείο παραλογισμού. Ο κ. Νικολούζος κατέληξε ότι κάθε Δήμος από το χώρο ευθύνης του θα πρέπει να συνεχίσει τις διεκδικήσεις για μια Αυτοδιοίκηση που θα μπορεί να σταθεί στις σύγχρονες ανάγκες της κάθε Τοπικής Κοινωνίας.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΕΡΚΥΡΑΣ .

E-mail Εκτύπωση PDF
Ολοκληρώθηκαν οι αρχαιρεσίες για την εκλογή νέου Νομαρχιακού Οργάνου του ΠΑΣΟΚ.alt Οι εκλογικές διαδικασίες διεξήχθησαν σε 4 τμήματα: 1. Στην πόλη της Κέρκυρας: Στην είσοδο του Δημοτικού Θεάτρου. 2. Στο Βορρά: Στην Αχαράβη, στην είσοδο του Δημαρχείου του πρώην Δήμου Θιναλίων. 3. Στον πρώην Δήμο Φαιάκων: Στην περιοχή Ντόριαν (Dorian) δίπλα από το Γυμνάσιο Φαιάκων. 4. Στο Νότο: Στο Περιβόλι: Στην αίθουσα Κατούλιας. Για την διεξαγωγή των εκλογικών διαδικασιών ορίστηκε Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή αποτελούμενη απο τους 1) Γιάννη Κούρκουλο, 2) Χρύσανθο Σαρλή, 3) Σία Πέτσιου, 4) Μάχη Δαγκλή, 5) Γεράσιμο Βλάσση. Ψήφισαν 805 (Εκλογικό τμήμα Νότου 129, Αχαράβης 58, Φαιάκων 78, Πόλης 540) Λευκά 6 Άκυρα 2 Σύμφωνα με τα πρώτα ανεπίσημα αποτελέσματα, η κατάταξη των υποψηφίων κατά αριθμό ψήφων είναι η εξής: Για τη Νομαρχιακή Επιτροπή: Γιαννούλης Παντελής του Ματθαίου Περατινός Νικόλαος του Σταματίου Πέτσιου Βασιλική (Λίλα) του Ιωάννου Κομιανός Προκόπιος του Βασιλείου Δαφνής Σπυρίδων του Αναστασίου Καλούδης Γεώργιος του Αντωνίου Κουλούρης Ελευθέριος του Γεωργίου Για τη Συντονιστική Επιτροπή (ΣΕ)πρώην Δήμου Κερκυραίων Στογιάννος Κωνσταντίνος του Γεωργίου Σουέρεφ Ανδρέας του Ελευθερίου Χονδρογιάννης Σταμάτιος του Γρηγορίου Ροδίτης Ηρακλής-Χαράλαμπος του Σπυρίδωνος Ισοψήφισαν οι Ράλλης Σπυρίδων του Θεοφύλακτου και Σγούρος Γεώργιος του Κωνσταντίνου Τα επίσημα αποτελέσματα καθώς και ο οριστικός αριθμός σταυρών θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα.

Σε Ερεικουσα και Οθωνούς ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμενος .

E-mail Εκτύπωση PDF
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, altεπισκέφθηκε την Ερεικουςα και τους Οθωνούς. Από την Ερείκουσα έκανε την εξής δήλωση: «Με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγο Βασίλειο Τελλίδη είμαστε σήμερα εδώ, στην Ερείκουσα. Θα επισκεφθούμε και τους Οθωνούς, πολύ σύντομα και το Μαθράκι, προκειμένου να προσφέρει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας το ελάχιστο που οφείλει σε όλους τους νησιώτες. Από τον Λέοντα, που είναι ο μικρότερος και μοναδικός μαθητής, μέχρι τους μεγαλύτερους, η πατρίδα οφείλει να δίνει σε αυτούς τους ανθρώπους που φυλάνε Θερμοπύλες. Η παρουσία στο νησί πληθυσμού, που με δύσκολες συνθήκες παραμένει το χειμώνα, έχει να κάνει με την ίδια την υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας. Αποφασίσαμε πέραν της οποιασδήποτε βοήθειας μπορούμε να δώσουμε όσον αφορά τους γιατρούς και την ιατρική περίθαλψη - δεν υπάρχει αγροτικός γιατρός και μέχρι να καλυφθεί η θέση, την ανάγκη αυτή θα την καλύψουμε εμείς, με ένα γιατρό, ο οποίος θα μπορεί να επισκέπτεται και την Ερείκουσα και το Μαθράκι και να παραμένει εδώ - να προσφέρουμε τα έξοδα διαβίωσης για δύο άνεργες πολύτεκνες οικογένειες που θα αποφασίσουν να έρθουν και να μείνουν στο νησί. Για να έχει και ο Λέων συμμαθητές και συμμαθήτριες. Να δώσουμε ένα κίνητρο σε ένα πιλοτικό πρόγραμμα, σε αυτή την οικονομική κρίση, με θύματα πάρα πολλές οικογένειες. Να δουν ότι υπάρχει και μία άλλη Ελλάδα, που δεν είναι η Ελλάδα των μεγάλων πόλεων και της ανεργίας, αλλά μία Ελλάδα όπου υπάρχει ακόμα το χαμόγελο. Μπορεί να μη φτάσουμε τους 104 μαθητές που είχε κάποτε το σχολείο, αλλά τουλάχιστον να υπάρχει η δυνατότητα να επιστρέψουν οι κάτοικοι του νησιού στα Διαπόντια νησιά και να δημιουργηθούν ξανά συνθήκες ανάπτυξης, όχι μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες. Τα νησιά μας δεν είναι μόνο θέρετρα, είναι και τόποι όπου υψώνεται η ελληνική σημαία και προστατεύεται η εθνική κυριαρχία. Θέλω να πω ότι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, ο οποίος γνωρίζει καλά το νησί και τους κατοίκους, μου ζήτησε να είμαστε σήμερα εδώ και η κυβέρνηση θα κάνει αυτό το βήμα. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τη δασκάλα, η οποία δίνει και εκείνη το δικό της αγώνα, όπως και όλοι οι κρατικοί λειτουργοί που βρίσκονται στα νησιά μας. Κάνουν τη δική τους προσφορά στην πατρίδα μας. Θέλω να ευχαριστήσω στο πρόσωπό τους όλους όσοι παραμένουν εδώ και δίνουν ζωή στα νησιά». ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Θα ήθελα το μήνυμά σας από το βορειοδυτικότερο άκρο της Ελλάδος, εδώ, σήμερα, κ. Καμμένο. Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο, ότι η εθνική κυριαρχία της χώρας, βεβαίως και διαφυλάσσεται από τις Ένοπλες Δυνάμεις, όπως και η προστασία της εδαφικής ακεραιότητας. Αλλά όχι μόνο από αυτές. Η παρουσία των ακριτών μας στα νησιά είναι ένα εθνικό έργο. Είναι ένα έργο διασφάλισης της εθνικής κυριαρχίας της χώρας. Αν τα νησιά εγκαταλειφθούν, τότε δεν θα πάψει μόνο να υπάρχει ζωή στα νησιά, αλλά θα πάψει να υπάρχει και υφαλοκρηπίδα, θα πάψει να υπάρχει η παρουσία της πατρίδας και η έπαρση της ελληνικής.

Ερώτηση κ. Ν. Δένδια στη Βουλή σχετικά με τη διατήρηση της μεταβατικής έδρας Κέρκυρας.

E-mail Εκτύπωση PDF
Με ερώτηση που κατέθεσεalt στη Βουλή προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Νίκος Δένδιας, επισημαίνει τη σοβαρή φυσική ταλαιπωρία και οικονομική επιβάρυνση που θα προκαλούσε σε δικηγόρους, πολίτες κ.α. τυχόν κατάργηση της μεταβατικής έδρας Κέρκυρας του Διοικητικού Εφετείου Ιωαννίνων και ζητά τη διατήρησή της, σύμφωνα και με την κατοχυρωμένη στο Σύνταγμα και τη Συνθήκη Λειτουργίας της Ε.Ε. αρχή της νησιωτικότητας. ''Έντονη ανησυχία στην τοπική κοινωνία της Κέρκυρας έχει προκαλέσει η ‘επανεξέταση’ από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων / Γενικής Επιτροπείας της Επικρατείας των τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων, της λειτουργίας της μεταβατικής έδρας Κέρκυρας του Διοικητικού Εφετείου Ιωαννίνων, το οποίο συστάθηκε με το π.δ. 563/1989 (Α΄ 239) και άρχισε να λειτουργεί από το 1993 (π.δ. 74/1993 – Α΄ 33). Για τη δημιουργία της εν λόγω μεταβατικής έδρας το 2009 είχαν ληφθεί υπόψη ο σημαντικός αριθμός υποθέσεων της περιφέρειας του Διοικητικού Πρωτοδικείου Κέρκυρας που εισάγονταν στο Διοικητικό Εφετείο Ιωαννίνων (όχι ελάσσων του 25%) και η ανάγκη καλύτερης εξυπηρέτησης των διαδίκων λόγω και του κόστους που συνεπαγόταν η μετακίνηση των δικηγόρων, διαδίκων κ.α. προς τα Ιωάννινα, λόγοι που είχαν αποτυπωθεί στις κατά νόμο απαιτούμενες σχετικές γνωμοδοτήσεις (υπ’ αρ. 265/2009 γνωμοδότηση ΣτΕ κ.α.). Τυχόν κατάργηση της μεταβατικής έδρας θα προκαλέσει περαιτέρω καθυστέρηση στην εκδίκαση των υποθέσεων των πολιτών της Κέρκυρας, φυσική ταλαιπωρία και οικονομική επιβάρυνση των δικηγόρων, διαδίκων, μαρτύρων κ.α. που θα πρέπει να μετακινούνται προς τα Ιωάννινα, συνέπειες, δηλαδή, δυσανάλογες προς όποιο τυχόν όφελος του Δημοσίου π.χ. από την αποφυγή καταβολής οδοιπορικών εξόδων δικαστικών λειτουργών και γραμματέων (ιδ. και από 25.11.2016 επιστολή του κ. Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας προς τον κ. Υπουργό Δικαιοσύνης). Τέλος, επισημαίνεται ότι η κατάργηση της εν λόγω μεταβατικής έδρας, ιδία υπό την ως άνω δικαιολογία, θα ερχόταν σε ευθεία αντίθεση με την υποχρέωση της Πολιτείας να λαμβάνει υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες των νησιωτικών περιοχών και να μεριμνά για την ανάπτυξή τους (άρθρα 101§4, 106§1 του Συντάγματος, αρ.174 της Συνθήκης Λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης). Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο κ. Υπουργός Τι προτίθεται να πράξει, ώστε - σύμφωνα και με την αρχή της νησιωτικότητας - να διασφαλισθεί η συνέχιση της λειτουργίας της μεταβατικής έδρας Κέρκυρας του Διοικητικού Εφετείου Ιωαννίνων. Ο ερωτών βουλευτής Νίκος Δένδιας

Σελίδα 5 από 276