You are here: Ειδησεις Κοινωνικα

Κοινωνικα

Χειροπέδες σε 50χρονο για διακίνηση ναρκωτικών & παράνομη οπλοκατοχή.

E-mail Εκτύπωση PDF
Συνελήφθη το Σάββατο (31-12-2016) το απόγευμα, κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης, 50χρονος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και παράνομη οπλοκατοχή.alt Ειδικότερα, σε αιφνιδιαστική έρευνα στην οικία του 50χρονου, που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κέρκυρας (Ο.Π.Κ.Ε, Α.Τ Αχιλλείων και Λευκιμμαίων καθώς και αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών) βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν: · 145 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης · 285 χάπια · ένα κυνηγετικό όπλο · 127 φυσίγγια · τρία αεροβόλα πιστόλια με αμπούλες, μεταλλικές βολίδες και πλαστικά σφαιρίδια καθώς και · το χρηματικό ποσό των 1.020 ευρώ. Προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Αχιλλείων. Ο 50χρονος θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κερκύρας.

Εξιχνιάστηκαν οι κλοπές υπολογιστών σε σχολεία της Κέρκυρας.

E-mail Εκτύπωση PDF
Σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, σε βάρος δύο ατόμων ηλικίας 20 και 21 ετών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατά συναυτουργία.alt Ύστερα από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας και από την αξιοποίηση των στοιχείων που συγκεντρώθηκαν από το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών διαπιστώθηκε ότι, οι δύο άνδρες, κατά το χρονικό διάστημα από 23 έως 30-12-2016, ανέπτυξαν συστηματική δράση στην παραβίαση σχολικών συγκροτημάτων στην Κέρκυρα. Συγκεκριμένα, η δράση τους εντοπίστηκε στη διάρρηξη: · του Γυμνάσιου και Λυκείου Καστελλάνων Μέσης, καθώς και του κυλικείου του σχολικού συγκροτήματος, από τα οποία αφαίρεσαν φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές , κεντρικές μονάδες υπολογιστών και μία βιντεοκάμερα συνολικής χρηματικής αξίας 8.500 ευρώ, καθώς και προϊόντα αξίας 1.000 ευρώ · του Δημοτικού Σχολείου Λακώνων, από το οποίο αφαίρεσαν φορητούς υπολογιστές αξίας 2.000 ευρώ · του Γυμνάσιου Σκριπερού καθώς και του κυλικείου του σχολείου, με λεία ηλεκτρονικούς υπολογιστές και διάφορα προϊόντα συνολικής αξίας 7.150 ευρώ. Κατά τη διάρκεια των ερευνών που αναπτύχθηκαν για την διαλεύκανση των υποθέσεων αυτών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κρυμμένα τα αντικείμενα που είχαν αφαιρέσει, τα οποία επιστράφηκαν στα σχολεία. Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δύο δραστών θα διαβιβαστεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας, ενώ ο 21χρονος θα οδηγηθεί στον Ανακριτή Κέρκυρας καθώς εκκρεμεί σε βάρος του ένταλμα σύλληψης, για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Δυο χρόνια από την τραγωδία του Norman Atlantic.

E-mail Εκτύπωση PDF
Χτες 28 Δεκεμβρίου, συμπληρώθηκαν δύο χρόνια από εκείνη τη μοιραία νύχτα για τους επιβάτες του Norman Atlantic. Έπειτα από αρκετή καθυστέρηση, το τελικό πόρισμα των εμπειρογνωμόνων που έχουν οριστεί από την ιταλική δικαιοσύνη αναμένεται στα τέλη Ιανουαρίου. Στο μεταξύ, μεγάλος αριθμός των επιβατών (περίπου το 65% όσων ταξίδευαν με το πλοίο) έχει έρθει σε εξωδικαστικό συμβιβασμό με τις εταιρείες που διαχειρίζονταν το πλοίο. Αυτή την εβδομάδα κατατέθηκε στην Ιταλία από διασωθέντες και συγγενείς θανόντων αγωγή για αποζημιώσεις. Οι ενάγοντες φτάνουν τους 105. Σε αυτούς περιλαμβάνονται 49 επιβάτες και συγγενείς επτά θυμάτων, μεταξύ των οποίων και οι γονείς ενός 6χρονου Σύρου πρόσφυγα που φέρεται να είχε επιβιβαστεί παράτυπα στο πλοίο. Μέχρι σήμερα η σορός του δεν έχει βρεθεί. Εναγόμενοι είναι η πλοιοκτήτρια εταιρεία Visemar di Navigazione, η ιδιοκτήτρια Visemar Transporti, η κοινοπραξία ΑΝΕΚ-Superfast, καθώς και ο ιταλικός νηογνώμονας RINA Services S.p.A. και το ιταλικό ναυπηγείο Cantiere Navale Visentini. Oι ενάγοντες ισχυρίζονται, σύμφωνα με τους δικηγόρους τους σε Ιταλία και Ελλάδα, ότι «μία σειρά από αμέλειες και λάθη οδήγησαν στο δυστύχημα». Συγκεκριμένα, υποστηρίζουν ότι τα φορτηγά φορτώθηκαν υπερβολικά στενά στο πλοίο και κάποια διατήρησαν αναμμένες μηχανές εν πλω, δυσκολεύοντας τις περιπολίες πυρασφάλειας. Θέτουν ζητήματα ελλιπούς εκπαίδευσης, προβλημάτων συντονισμού μεταξύ του ιταλικού και ελληνικού πληρώματος του πλοίου, καθώς και μη τήρησης κανονισμών κατά τη διαχείριση του συμβάντος και κατά τη διαδικασία εκκένωσης. Ακόμη οι ενάγοντες υποστηρίζουν ότι, μεταξύ άλλων, και η κατασκευή του συγκεκριμένου πλοίου (μεγάλα ανοίγματα σαν παράθυρα στο πίσω μέρος και στην αριστερή και δεξιά πλευρά στο κατάστρωμα 4) δεν βοήθησε στην κατάσβεση της πυρκαγιάς. «Θεωρούμε ότι κατά την πυρκαγιά ο αέρας που έμπαινε από τα μεγάλα ανοίγματα επηρέαζε τους ανιχνευτές καπνού», λέει στην ο δικηγόρος Στέφανο Μπερτόνε, ένας εκ των εκπροσώπων των εναγόντων. «Το πλοίο με τα ανοίγματα ήταν ουσιαστικά σαν ένας φούρνος που ανατροφοδοτείτο με αέρα», συμπληρώνει η συνάδελφός του Σιλίνα Παυλάκη, από το δικηγορικό γραφείο Παυλάκη-Μόσχου που συνεργάζεται σε αυτή την υπόθεση με τους Ιταλούς. Ως αντίστοιχο παράδειγμα φέρνουν το «Sorrento», αδερφό πλοίο του «Norman Atlantic» με παρόμοια κατασκευή, στο οποίο εκδηλώθηκε φωτιά χωρίς θύματα ανοιχτά της Μαγιόρκας τον Απρίλιο του 2015.

Συνεδρίαση Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου.

E-mail Εκτύπωση PDF
Συνεδρίασε υπό τηνπροεδρία του Δημάρχου Κώστα Νικολούζου, το Συντονιστικό ΤοπικόΌργανο του Δήμου (ΣΤΟ), με θέμα τις δράσεις της ΠολιτικήςΠροστασίας για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων. Στη σύσκεψη αποφασίστηκε η σύσταση Ομάδας Έργου, που θαπροχωρήσει στη σύνταξη μελέτης αντιπλημμυρικής προστασίας.Την Ομάδα θα συγκροτήσουν, με εκπροσώπους τους, οι ΤεχνικέςΥπηρεσίες του Δήμου, η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η ΕλληνικήΑστυνομία, η ΔΕΥΑΚ και η Διεύθυνση Δασών (που ήταν παρόντεςστη σύσκεψη), ενώ θα ζητηθεί να συμμετάσχουν, επίσης, το ΤεχνικόΕπιμελητήριο και η Διεύθυνση Υδάτων.Συζητήθηκαν, επίσης, όλα τα θέματα που σχετίζονται με τηναντιπλημμυρική προστασία, όπως είναι π.χ. οι υπάρχουσεςδυνατότητες ανθρώπινου δυναμικού και υλικοτεχνικής υποδομής,καθώς και τα προβλήματα που προκαλούν οι ανθρώπινεςπαρεμβάσεις, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το σκέπασμα τωνφρεατίων της ΔΕΥΑΚ.Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον καλύτερο συντονισμό με τιςεθελοντικές ομάδες, το έργο των οποίων είναι πολύ σημαντικό σεκάθε περίπτωση αντιμετώπισης φυσικών φαινομένων και συνεπώςκαι των πλημμυρών. Για το σκοπό αυτό, αποφασίστηκε η πραγματοποίηση μη προγραμματισμένων ασκήσεων ετοιμότητας μετη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων. Στη σύσκεψη ήταν παρόντες ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιώνκαι υπεύθυνος για την Πολιτική Προστασία του Δήμου, ΝίκοςΑναστασόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Κορακιανίτης,εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας, της ΠυροσβεστικήςΥπηρεσίας, του Κεντρικού Λιμεναρχείου, του ΔΕΔΔΗΕ (ΔΕΗ) , τηςΜονάδας Υποστήριξης Κρίσεων του Γενικού Νοσοκομείου και τηςΔασικής Υπηρεσίας, ο Διοικητής Φρουράς και ο Διοικητής τουΝαυτικού Σταθμού, καθώς και εκπρόσωποι του Ελληνικού ΕρυθρούΣταυρού και της Ελληνικής Εταιρείας Ένωσης και Διάσωσης, και,τέλος, υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου.

Πώς θα πληρώνονται εφεξής τα τέλη κοινόχρηστων χώρων

E-mail Εκτύπωση PDF
Αλλάζει με Κανονιστική Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο τρόπος καταβολής του τέλους κοινοχρήστου χώρου (τραπεζοκαθίσματα) για το έτος 2017.alt Οι καταστηματάρχες που μέχρι σήμερα ήταν υποχρεωμένοι να προκαταβάλλουν το 40% του ετήσιου τέλους και το υπόλοιπο 60% σε τρίμηνες ισόποσες δόσεις, από το 2017 θα έχουν τις παρακάτω δυνατότητες: α) Μετρητοίς πριν από την παράδοση της άδειας χρήσης, αναγραφομένου επ΄ αυτής του αριθμού του διπλοτύπου είσπραξης β) σε δόσεις ως εξής: 1) το 30% της οφειλής προ της χορήγησης της άδειας κοινοχρήστου χώρου 2) το υπολειπόμενο ποσό (70%) σε ισόποσες μηνιαίες δόσεις έως το τέλος του έτους.

Σελίδα 6 από 210