You are here: Ειδησεις

Ειδησεις

Ενημέρωση της Ένωσης Ξενοδοχείων για τα φλέγοντα ζητήματα.

E-mail Εκτύπωση PDF
Πλήρη εικόνα για την πορεία των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη και επηρεάζουν τον Τουρισμό, ζήτησαν από το Δήμαρχο οι ξενοδόχοι σε συνάντηση που είχαν σήμερα το μεσημέρι στο Μαράσλειο.alt Ο Δήμαρχος ενημέρωσε εκτενώς το Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδοχείων για τα σημαντικότερα ζητήματα που διαχειρίζεται ο Δήμος καθώς και τη φάση στην οποία βρίσκονται τα σχετικά έργα. Συγκεκριμένα η ενημέρωση αφορούσε: · Τη διαχείριση των απορριμμάτων · Την ύδρευση · Τα μεγάλα τεχνικά έργα, όπως π.χ. ο ΦΟΙΝΙΚΑΣ · Την ΟΧΕ (Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση) · Το οδικό δίκτυο και το κυκλοφοριακό · Τη χρήση του δημόσιου χώρου · Την αντικατάσταση του δημοτικού φωτισμού · Τον προγραμματισμό των πολιτιστικών εκδηλώσεων Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος των ξενοδόχων, Παναγιώτης Μπράμος, αναφέρθηκε στα σοβαρότερα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο, ιεραρχώντας ως σημαντικότερο την αποκομιδή των απορριμμάτων. Αναφέρθηκε, επίσης στην τουριστική προβολή, την ύδρευση και τη λειτουργία των βιολογικών, την παραχώρηση των παραλιών, το θέμα των διαφημιστικών πινακίδων, καθώς και ζητήματα που δεν αποτελούν αρμοδιότητα του Δήμου, όπως είναι η λειτουργία του Νοσοκομείου. Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Αλέκος Φαϊτάς, ο οποίος έκανε εκτενή ενημέρωση για τα θέματα της ΔΕΥΑΚ, καθώς και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Νίκος Αναστασόπουλος και Τουρισμού και Προγραμματισμού, Βασίλης Καββαδίας.

Ο Προεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος στο corfu tv.

E-mail Εκτύπωση PDF
Μηνυτήρια αναφορά και αγωγή αποζημίωσης κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη καταθέσε την Τετάρτη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), «για την αποκατάσταση του κύρους της Ομοσπονδίας και του Προέδρου», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. Όπως δήλωσε στο corfu tv και στην εκπομπή ΛΟΓΟΣ ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ ο Προεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος η ΠΟΕΔΗΝ διεκδικεί την επιδίκαση ποσού 100.000 ευρώ το οποίο θα διατεθεί εξ ολοκλήρου στα νοσοκομεία για αγορά υλικών και επισκευή του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού τους. Η μηνυτήρια αναφορά θα κατατέθηκε από το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ.  

Στο 23,4% η ανεργία στα Ιόνια τον Οκτώβριο.

E-mail Εκτύπωση PDF
Ελαφρά μειωμένη σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2015, καταγράφηκε σύμφωνα με την ΕΛ.ΣΤΑΤ, η ανεργία στην αποκεντρωμένη διοίκηση Ιόνιων Νησιών, Πελοπονήσσου- Δυτικής Ελλάδας, τον Οκτώβριο του 2016. Ειδικότερα μετρήθηκε στο 23,4% από 23,8% το 2015. Εκτός των Ιονίων, σε επίπεδο αποκεντρωμένων διοικήσεων της χώρας, στις τρεις πρώτες θέσεις βρίσκονται η Ήπειρος-Δυτική Μακεδονία (26,7% τον Οκτώβριο 2016 από 27,9% τον Οκτώβριο 2015), η Θεσσαλία-Στερεά Ελλάδα (24,6% από 26,9%) και η Μακεδονία-Θράκη (24,1% από 25%). Ακολουθούν η η Αττική (22,4% από 24,8%), η Κρήτη (19,8% από 25,8%) και το Αιγαίο (19% από 14,4%). Στο σύνολο της επικράτειας Στο 23% μειώθηκε το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα τον περασμένο Οκτώβριο, κατά 1,5 μονάδα χαμηλότερα από το 24,5% του αντίστοιχου μήνα του 2015 και έστω και οριακά από το 23,1% του Σεπτεμβρίου 2016. Ο αριθμός των ανέργων ανήλθε σε 1.102.335 άτομα, ωστόσο οξύνεται το πρόβλημα στις ηλικίες 55-64 ετών. Στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα η ανεργία αυξάνεται σταθερά, καθώς απολύονται εργαζόμενοι με κατά το πλείστον υψηλές αποδοχές για να προσληφθούν νέοι με τον κατώτατο μισθό.Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, τον Οκτώβριο του 2016 οι άνεργοι μειώθηκαν κατά 80.656 άτομα σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2015 (μείωση 6,8%) και κατά 8.146 σε σχέση με τον Σεπτέμβριο 2016 (μείωση 0,7%). Το σύνολο των απασχολουμένων εκτιμάται ότι ανήλθε σε 3.688.381 άτομα, αριθμός που αυξήθηκε κατά 50.275 άτομα σε σύγκριση με τον Οκτώβριο 2015 (αύξηση 1,4%), ενώ μειώθηκε κατά 7.115 σε σχέση με τον Σεπτέμβριο 2016 (μείωση 0,2%). Οι οικονομικά μη ενεργοί (τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία) ανήλθαν σε 3.245.508 και μειώθηκαν κατά 7.571 άτομα σε σύγκριση με τον Οκτώβριο 2015 (μείωση 0,2%), ενώ αυξήθηκαν κατά 12.190 σε σχέση με τον Σεπτέμβριο 2016 (αύξηση 0,4%). Η ανεργία συνεχίσει να πλήττει πολύ περισσότερο τις γυναίκες, στις οποίες η υποχώρηση είναι πολύ μικρή (27,7% τον Οκτώβριο 2016 από 28,6% τον Οκτώβριο 2015), σε σύγκριση με τους άνδρες (19,2% από 21,3%). Ηλικιακά, στην 1η θέση βρίσκονται τα άτομα 15-24 ετών (44,2% τον Οκτώβριο 2016 από 48,8% τον αντίστοιχο μήνα του 2015) και 25-34 ετών (29,7% από 31,2%). Ακολουθούν οι ομάδες 35-44 ετών (19% από 22,1%), 45-54 ετών (18,4% από 19,6%), 55- 64 ετών (19,3% από 16,5%) και 65-74 ετών (11,8% από 10,2%).alt

Στις 10 Φεβρουαρίου οι δασικοί χάρτες της Κέρκυρας.

E-mail Εκτύπωση PDF
Εaltπειτα από τέσσερα χρόνια ξεκίνησε σήμερα η διαδικασία ανάρτησης των πρώτων καταρτισμένων και θεωρημένων δασικών χαρτών, όπως γνωστοποιεί με ανακοίνωση του το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Το πρώτο «πακέτο» των χαρτών, που αφορά 33 περιοχές της χώρας καλύπτοντας 46,8 εκατ. στρέμματα, θα έχει αναρτηθεί ως τις 10 Φεβρουαρίου. Έτσι, το υπουργείο εκτιμά, πως μέχρι τον επόμενο Ιούλιο θα έχουμε τους πρώτους κυρωμένους δασικούς χάρτες, που θα καλύπτουν τόσο μεγάλη έκταση της Επικράτειας. Το χρονοδιάγραμμα της ανάρτησης των δασικών χαρτών ανά την Επικράτεια έχει ως εξής: Σήμερα, 13 Ιανουαρίου αναρτώνται δασικοί χάρτες στις Περιφερειακές Ενότητες Πιερίας, Καβάλας Μεσσηνίας και Ηλείας. Συγκεκριμένα, στην Καβάλα αναρτώνται οι χάρτες των Δημοτικών Ενοτήτων Αγίου Ανδρέα, Ελευθερούπολης, Ελευθερών Καβάλας, Νέας Ηρακλείτσας και Νέας Περάμου. Στην Πιερία, τη Μεσσηνία και την Ηλεία αναρτώνται όλοι οι δασικοί χάρτες, πλην των περιοχών που έχουν ήδη αναρτηθεί και κυρωθεί. Στις 20 Ιανουαρίου θα αναρτηθούν δασικοί χάρτες σε Έβρο, Εύβοια, Ηράκλειο, Κοζάνη, Πέλλα και Φθιώτιδα. Στις 27 Ιανουαρίου ακολουθούν χάρτες από τις Διευθύνσεις Δασών Αθηνών, Γαλατσίου Αργολίδας, Αχαΐας, Δράμας, Θεσσαλονίκης, Πρέβεζας, Ροδόπης και Φλώρινας. Στις 3 Φεβρουαρίου ακολουθούν οι Περιφερειακές Ενότητες Αρκαδίας, Δωδεκανήσων, Κυκλάδων, Λακωνίας, Λάρισας, Λέσβου, Σάμου και Χίου. Τέλος, στις 10 Φεβρουαρίου θα αναρτηθούν δασικοί χάρτες σε Ανατολική Αττική (Γραμματικό, Βαρνάβας, Καπανδρίτι), Ιωάννινα, Κέρκυρα, Μαγνησία, Ξάνθη και Χαλκιδική. Το υπουργείο υπενθυμίζει πως με βάση το νόμο 4389 που ψηφίστηκε και τέθηκε σε ισχύ τον περασμένο Μάιο, η Δασική Υπηρεσία είναι αρμόδια κατά προτεραιότητα για όλες τις εργασίες κατάρτισης, ανάρτησης και κύρωσης των δασικών χαρτών, ενώ η ΕΚΧΑ Α.Ε., παρέχει την τεχνική υποδομή και τεχνογνωσία. Ανακοίνωσε επίσης ότι για την ενημέρωση και την εξυπηρέτηση κάθε ενδιαφερόμενου έχουν συσταθεί Σημεία Υποστήριξης Ανάρτησης Δασικού Χάρτη (ΣΥΑΔΧ) σε όλες τις περιοχές των αναρτήσεων, κυρίως στις εγκαταστάσεις των τοπικών Δασικών Υπηρεσιών και έχουν στελεχωθεί με εξειδικευμένο προσωπικό. Συνδυαστικά με τα Σημεία Υποστήριξης τίθεται σε λειτουργία μια ιδιαίτερα φιλική εφαρμογή για την ψηφιακή υποβολή των αντιρρήσεων, η οποία στοχεύει στην οικονομικότερη και ορθολογικότερη και κυρίως, χωρίς ταλαιπωρία των πολιτών, υποβολή και διαχείριση των αντιρρήσεων. Με τη συμπλήρωση της φόρμας αντιρρήσεων θα υπολογίζεται το τέλος που αντιστοιχεί και θα εκδίδεται το έντυπο πληρωμής του σε τράπεζα. Το τέλος αυτό ξεκινάει από τα 20 ευρώ για έκταση έως 100 τ.μ και αυξάνεται κλιμακωτά μέχρι τα 3.600 ευρώ για εκτάσεις άνω των 300 στρεμμάτων. Η υποβολή των αντιρρήσεων ξεκινά δεκαπέντε (15) ημέρες από την ανάρτηση του δασικού χάρτη και διαρκεί για δύο (2) μήνες, με την πρόβλεψη των είκοσι (20) επιπλέον ημερών για τους μόνιμα κατοικούντες στην αλλοδαπή.

2η Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας.

E-mail Εκτύπωση PDF
Την Κυριακή 15 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί στο Εργατικό Κέντρο η alt. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν στις 10.30 το πρωί με τους χαιρετισμούς εκπροσώπων θεσμικών φορέων του νησιού. Οι Οργανώσεις Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας εξέλεξαν 84 αντιπροσώπους, που θα συζητήσουν την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία τρία χρόνια καθώς και τους στόχους του κόμματος για την επόμενη διετία. Παράλληλα, η Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη θα εκλέξει τη νέα Νομαρχιακή Επιτροπή, τους εκπροσώπους της Οργάνωσης Κέρκυρας στην Περιφερειακή Συντονιστική Επιτροπή, καθώς και τους συντονιστές των κομματικών επιτροπών της Νομαρχιακής Επιτροπής.

Δενδροφύτευση στο Νοσοκομείο.

E-mail Εκτύπωση PDF
Η δράση οργανώνεται από τη Μονάδα Απεξάρτησης «ΔΙΑΠΛΟΥΣ» της ψυχιατρικής κλινικής του Γ.Ν. Κέρκυρας, το Νοσοκομείο Ημέρας, το Τμήμα Συντήρησης Πρασίνου του Δήμου Κέρκυρας και την εθελοντική ομάδα «Όλοι μαζί για την Κέρκυρα».alt Η προσφορά των δέντρων είναι μία εξαιρετική ιδέα ενός συμπολίτη, του Αλέξη Μεθόδιου, ο οποίος, σκεπτόμενος την σημαντική σχέση αλληλεπίδρασης του ανθρώπου με τη φύση και την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος, διαθέτει διάφορα είδη δέντρων και φυτών προκειμένου να καλλωπιστεί ο περιβάλλων χώρος του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας. Η προσπάθεια αυτή στηρίζεται επίσης από: Τον σύλλογο γονέων και φίλων «ΔΙΑΠΛΟΥΣ» Το Εθνικό συμβούλιο κατά των ναρκωτικών (ΕΣΥΝ) Την διοίκηση του ΓΝΚ Την Νοσηλευτική Διεύθυνση Το Σωματείο εργαζομένων Γ.Ν.Κ Τον σύλλογο εργαζομένων στον ψυχιατρικό τομέα του Γ.Ν.Κ. Την τεχνική υπηρεσία του Γ.Ν.Κ. Στο πλαίσιο της δενδροφύτευσης του περιβάλλοντα χώρου του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας από εθελοντικές ομάδες και υπηρεσίες του Νοσοκομείου και του Δήμου Κέρκυρας, θα δοθεί συνέντευξη τύπου, στις 17 Ιανουαρίου, στις 10 το πρωί, στο Νοσοκομείο Ημέρας, επί της οδού Κολοκοτρώνη. Στη συνέντευξη τύπου θα ανακοινωθεί η ημερομηνία της δράσης, το σκεπτικό και η ανάγκη της υλοποίησής της καθώς και οι συμμετέχοντες φορείς.

Οδηγίες προστασίας από τα καιρικά φαινόμενα.

E-mail Εκτύπωση PDF
Από την Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κέρκυρας, με αφορμή το έντονα καιρικά φαινόμενα που επικρατούν στο νησί, ανακοινώνεται: alt• Εάν κατοικείτε σε περιοχή που αντιμετωπίζει προβλήματα από παγετό και τα μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας δεν έχουν πρόσβαση λόγω στενότητας των δρόμων, λόγω μεγάλης κλίσης (ανηφόρα) κ.λ.π, παρακαλείσθε να σταθμεύετε τα οχήματά σας σε προσβάσιμα σημεία όπως πλατείες και αλάνες. • Στις περιοχές που έχει δημιουργηθεί παγετός ή χιόνι να αποφεύγονται οι πολλές μετακινήσεις με αυτοκίνητο . • Ενημερωθείτε εκ των προτέρων για την κατάσταση του οδικού δικτύου και φροντίστε να διαθέτετε αντιολισθητικές αλυσίδες. • Αν μετακινείστε πεζή, φορέστε κατάλληλα παπούτσια και φανείτε προσεκτικοί ώστε να αποφύγετε τραυματισμούς λόγω της ολισθηρότητας των δρόμων, των πεζοδρομίων κ.λπ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗΣ Ή ΤΗΣ ΧΙΟΝΟΘΥΕΛΛΑΣ Εάν βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο: • Οδηγηθείτε σε ασφαλές μέρος. • Σε περιοχές, όπου προβλέπονται χιονοπτώσεις, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή κατά τις μετακινήσεις. • Ταξιδέψτε κατά προτίμηση κατά τη διάρκεια της ημέρας. Εάν βρίσκεστε στο αυτοκίνητο: • Αποφύγετε να οδηγείτε σε δύσβατες ορεινές περιοχές. • Διατηρείτε απόσταση ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα. ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ • Διατηρείστε το σπίτι σας ζεστό και παραμείνετε μέσα, όσο αυτό είναι δυνατό. • Μην αφήνετε τα παιδιά να βγουν έξω με την κακοκαιρία. • Φορέστε κατάλληλα ρούχα και παπούτσια. Ελέγξτε το δίκτυο ύδρευσης του σπιτιού σας και τον ηλιακό θερμοσίφωνα (σωλήνες-υαλοπίνακα)

Συλληψη του Λιμενικού για ηρωίνη και παράνομη οπλοκατοχή

E-mail Εκτύπωση PDF
Σε έλεγχοalt που πραγματοποιήθηκε κατά τον κατάπλου πλοίου στο λιμάνι Κέρκυρας σε 32χρονο, αυτός προσπάθησε να διαφύγει επιβιβαζόμενος σε Ι.Χ. όχημα, στο οποίο επέβαιναν ένας 34χρονος και ένας 26χρονος. Ακολούθησε καταδίωξη και το όχημα ακινητοποιήθηκε, ενώ στον έλεγχο που διενεργήθηκε στη συνέχεια βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία, που περιείχε ηρωίνη συνολικού μεικτού βάρους 44 γραμμαρίων 14 δισκία hipnosedon και 4 δισκία vulbegal, χωρίς να συνοδεύονται από την απαιτούμενη ιατρική συνταγή Δύο τηλεκάρτες με υπολείμματα πιθανόν ηρωίνης Μία χρησιμοποιημένη σύριγγα με υπολείμματα πιθανόν ηρωίνης Δύο σπάτουλες με υπολείμματα πιθανόν ηρωίνης. Ακολούθησε νομότυπη έρευνα στις οικίες των ανωτέρω, πρωινές ώρες σήμερα, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ΕΛ.ΑΣ, κατά την οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στην οικία του 26χρονου: Ένας ξύλινος τρίφτης επεξεργασίας κάνναβης Ένα πλακίδιο με υπολείμματα πιθανόν ηρωίνης Μία γεμιστήρα πολεμικού τυφεκίου G3 με μία σφαίρα διαμετρήματος του ανωτέρω τυφεκίου 5 κάλυκες ιδίου διαμετρήματος 7 δισκία bilaz 23 δισκία prezolon Ένα κοπίδι με υπολείμματα πιθανόν ηρωίνης Δύο σπάτουλες με υπολείμματα πιθανόν ηρωίνης Επίσης κατασχέθηκαν τρία κινητά τηλέφωνα. Οι τρεις άνδρες συνελήφθησαν τις βραδινές ώρες της Παρασκευής, από στελέχη του γραφείου Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Κέρκυρας, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και για παράβαση του νόμου περί όπλων. Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμνενική Αρχή

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΕΥΑΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΠΗ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ

E-mail Εκτύπωση PDF
Συμφωνα με ανακοινωση της ΔΕΥΑΚ: ενημερώνουμε ότι λόγω ζημίας στο κεντρικό δίκτυο διανομής νερού της πόλης της Κέρκυρας , διακόπηκε η τροφοδοσία της πόλης με νερό ώστε νε μπορέσουν τα συνεργεία της ΔΕΥΑΚ να επισκευάσουν την ζημία. Η υδροδότηση της πόλης θα επανέλθει μετά το πέρας των εργασιών. Η ΔΕΥΑΚ ζητά την κατανόηση των καταναλωτών''.alt

Σελίδα 4 από 293