You are here: Ειδησεις

Ειδησεις

Εκλογές για τα υπηρεσιακά όργανα του δημου κερκυρας .

E-mail Εκτύπωση PDF
Εκλογές για την ανάδειξη μελών στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο του Δήμου Κέρκυρας πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου, στο Δημοτικό Θέατρο. Στην εκλογική διαδικασία συμμετείχαν τρεις συνδυασμοί για την εκλογή δύο μελών από τους μόνιμους υπαλλήλους καθώς δύο συνδυασμοί και ένας ανεξάρτητος για την εκλογή δύο αιρετών από τους εργαζόμενους αορίστου χρόνου. Στην κάλπη προσήλθαν συνολικά 400 εργαζόμενοι, 218 μόνιμοι και 182 αορίστου χρόνου. Τα αποτελέσματα ήταν τα εξής: Μόνιμο προσωπικό Ψήφισαν 218 μόνιμοι. Άκυρα/Λευκά 8. Έγυρα 210. Ενωτική Κίνηση Εργαζομένων ΟΤΑ Κέρκυρας 105 ψήφοι. Εξελέγη ο Παναγιώτης Απέργης. Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία Εργαζομένων ΟΤΑ Κέρκυρας – ΔΑΣ ΟΤΑ 25 ψήφοι δεν εξελέγη κανείς. Δημοκρατική Συσπείρωση Εργαζομένων ΟΤΑ Κέρκυρας 80 ψήφοι εξελέγη ο Γεράσιμος Βλάσσης. Αορίστου χρόνου Ψήφισαν 182. Άκυρα/Λευκά 8. Έγκυρα 174. Ενωτική Κίνηση Εργαζομένων ΟΤΑ Κέρκυρας 152 ψήφοι. Εξελέγησαν: Κορφιάτης Σταμάτης και Λαβράνου Όλγα. Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία Εργαζομένων ΟΤΑ Κέρκυρας – ΔΑΣ ΟΤΑ 14 ψήφοι δεν εξελέγη κανείς Ανεξάρτητος υποψήφιος Καρπατσέλης Αλέξανδρος 8 ψήφοι. Δεν εξελέγη. Σημαντικό εργαλείο Ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ Κέρκυρας, Σταμάτης Κορφιάτης, ευχαρίστησε τους συναδέλφους για τη συμμετοχή στις εκλογές και υπογράμμισε ότι: “Το Υπηρεσιακό Συμβούλιο είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό εργαλείο για τους δημοτικούς υπαλλήλους καθώς μέσα από αυτό, κρίνονται μετατάξεις, γίνονται κρίσεις προϊσταμένων”.

Μήνυμα ενότητας έστειλε από την Κέρκυρα ο αρχιεπισκοπος Ιερωνυμος .

E-mail Εκτύπωση PDF
Το μεσημέρι της Κυριακής 11 Δεκεμβρίου 2016 αφίχθη στοαεροδρόμιο της Κέρκυρας “Ιωάννης Καποδίστριας “, οΜακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ.Ιερώνυμος, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της ΙεράςΑρχιεπισκοπής Αθηνών π. Συμεών, τον Γενικό ΑρχιερατικόΕπίτροπο π. Αδαμάντιο, καθώς και από τον Αρχιδιάκονο π. Ιωάννη.Ακόμη στην Κέρκυρα αφίχθη ο Σεβασμιώτατος ΜητροπολίτηςΝαζαρέτ κ. Κυριακός.Τον Μακαριώτατο και τη συνοδεία του υποδέχθηκε στοαεροδρόμιο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών καιΔιαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, οι συνεργάτες του, ο ΔήμαρχοςΚέρκυρας κ. Κώστας Νικολούζος, καθώς και η στρατιωτική ηγεσίατου τόπου.Ακολούθως ο Μακαριώτατος παραχώρησε συνέντευξη στατοπικά ΜΜΕ, στην αίθουσα VIP του αερολιμένα Κερκύρας,τονίζοντας τη μεγάλη του χαρά τόσο εκείνου, όσο και τωνσυνεργατών του που βρίσκονται στην Κέρκυρα, αλλά και τημεγάλη ευλογία, καθότι η επίσκεψη γίνεται στα πλαίσια της εορτήςτου Αγίου και Θαυματουργού Σπυρίδωνος, του Πολιούχου τηςνήσου.Επιπλέον ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε εκ βάθους καρδίας,το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών και ΔιαποντίωνΝήσων κ. Νεκτάριο, για την ευγενική του πρόσκληση, τονΚερκυραϊκό λαό, όπως επίσης και τον Πρύτανη του ΙονίουΠανεπιστημίου, αλλά και τους καθηγητές, για την απόφασή τουςνα τον αναγορεύσουν σε Επίτημο Διδάκτορα του Ιδρύματος.Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας,Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, ευχαρίστησε τονΜακαριώτατο, επισημαίνοντας ότι στο πρόσωπό τουαντικατοπτρίζεται η ενότητα της Εκκλησίας μας, όπου στις μέρεςμας η ενότητα αυτή είναι το ζητούμενο, καθώς μόνο έτσι, ως μιαγροθιά, Κλήρος και λαός θα βγούμε από την πνευματική καιοικοινομική κρίση που μαστίζει την πατρίδα μας. Τέλος τον Μακαριώτατο καλωσόρισε στην Κέρκυρα, οΔήμαρχος κ. Κώστας Νικολούζος, τονίζοντας και εκείνος με τησειρά του, την ανάγκη της συνεργασίας, μεταξύ Εκκλησίας καιΠολιτείας.

Ανεστάλη η απεργία της ΠΝΟ.

E-mail Εκτύπωση PDF
Σήμερα το πρωί η εκτελεστική επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας συνεδρίασε προκειμένου να εξεταστεί το μέλλον των απεργιακών κινητοποιήσεων των ναυτεργατών, όπου και αποφασίστηκε η αναστολή της απεργίας. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΝΟ, Γιάννης Χαλάςalt, στον ΣΚΑΙ, αποφασίστηκε η αναστολή της απεργίας, αλλά τα προβλήματα δεν λύθηκαν.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ.

E-mail Εκτύπωση PDF
Συνέντευξη τύπου παραχώρησε το πρωί της Τετάρτης 7 Δεκεμβρίου 2016 στα τοπικά ΜΜΕ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, όπου ανακοίνωσε το προγραμμα των λατρευτικών εκδηλώσεων, επί τη μνήμη του Προστάτου της νήσου Αγίου και Θαυματουργού Σπυρίδωνος αλλά και της επισκέψεως του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου στην Κέρκυρα, ο οποίος και θα προεξάρχει των εκδηλώσεων αυτών. Συγκεκριμένα το πρόγραμμα έχει ως εξής : Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 11:00 το πρωί θα ψαλλεί στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος Ιερά Παράκλησις και εν συνεχεία θα γίνει η έξοδος του Ιερού Σκηνώματος του Αγίου, για τριήμερη προσκύνηση. Στις 14:35 θα αφιχθεί στο αεροδρόμιο Ιωάννης Καποδίστριας ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, όπου θα τον υποδεχθούν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, καθώς και οι αρχές του νησιού. Στις 18:30 θα τελεστεί στο Ιερό Προσκύνημα Μέγας Πολυαρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου. Το θείο λόγο θα κηρύξει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος. Τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 07:45 θα τελεστεί ο Όρθρος και Πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου. Θα συνιερουργήσουν ακόμη οι Μητροπολίτες Ναζαρέτ κ. Κυριακός, Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, Άρτης κ. Καλλίνικος και ο επιχώριος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος. Στις 12:00 θα λάβει χώρα η καθιερωμένη Συναυλία της Παλαιάς Φιλαρμονικής Κερκύρας στο κτίριό της, με την παρουσία του Μακαριωτάτου, καθώς και των λοιπών Ιεραρχών. Στις 18:00 θα τελεστεί Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου. Στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί η τελετή αναγορεύσεως του Μακαριωτάτου σε επίτιμο διδάκτορα του Ιονίου Πανεπιστημίου, στο κτίριο της Ιονίου Ακαδημίας. Την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 08:30 Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, στην οποία θα γίνει και η εις πρεσβύτερον χειροτονία του διακόνου του Ιερου Προσκυνήματος π. Γεωργίου Μπογδάνου. Στις 08:30 το πρωί θα αναχωρήσει από την Κέρκυρα ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος. Στις 16:00 θα τελεστεί Ιερά Παράκλησις και είσοδος του σεπτού σκηνώματος τού Αγίου στην ιερά λάρνακα («μπάσματα»). alt

Στο 23,1% η ανεργία τον Σεπτέμβριο.

E-mail Εκτύπωση PDF
altΣτο 23,1% διαμορφώθηκε η ανεργία τον Σεπτέμβριο του 2016, σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, έναντι 24,7% του Σεπτεμβρίου του 2015 και του Σύμφωνα με τα στοιχεία, το σύνολο των απασχολουμένων ανήλθε σε 3.690.168 άτομα, οι άνεργοι έφτασαν τους 1.111.490 και ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός τα 3.237.622 άτομα.

Δεμένα έως την Κυριακή τα πλοία στα λιμάνια

E-mail Εκτύπωση PDF
Θα παραμείνουν δεμένα τα πλοία, καθώς το μεσημέρι της Πέμπτης, κατά τη συνεδρίαση της εκτελεστικής της επιτροπής, η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία αποφάσισε τη συνέχιση των κινητοποιήσεών της, με νέα απεργία που θα ξεκινά από τα μεσάνυχτα απόψε, οπότε και λήγει η 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ, στην οποία συμμετέχουν οι ναυτεργάτες. Η νέα απεργία θα διαρκέσει έως και την Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου το πρωί στις 6. Πριν τη συνεδρίαση της ΠΝΟ, σε ανοιχτή επιστολή του προς τον γενικό γραμματέα της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, Γιάννη Χαλά, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, είχε επανέλθει διαβεβαιώνοντας πως δεν υπάρχει κανένα ζήτημα αύξησης της φορολογίας στο ισχύον φορολογικό καθεστώς των ναυτικών. Επίσης, ξεκαθάριζε ότι «για τα άλλα ζητήματα που απασχολούν τον κόσμο της ναυτοσύνης, το υπουργείο δεσμεύεται να συνεχίσει τις προσπάθειες για διάλογο, καλώντας τον κάθε φορά αρμόδιο υπουργό και την ΠΝΟ σε συνάντηση στο υπουργείο Ναυτιλίας». Συγκεκριμένα ο υπουργός ανέφερε και την προτεινόμενη ημερομηνία συνάντησης με την υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης, για την Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου. Υπενθυμίζεται ότι τα πλοία όλων των κατηγοριών είναι δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας εδώ και μία εβδομάδα, από τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής. Ήδη στα νησιά παρατηρούνται πλέον προβλήματα στην τροφοδοσία τους. Ενδεικτικά, σε επιστολή του προς τον υπουργό Ναυτιλίας, ο δήμαρχος Σάμου, Μιχάλης Αγγελόπουλος, επισημαίνει ότι «η διαρκούσα επί μέρες απεργία της ΠΝΟ αρχίζει να στερεί από την ευρύτερη Σαμιακή κοινωνία και από τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες βασικά ήδη διατροφής, είδη πρώτης ανάγκης» και ζητά από τον Παναγιώτη Κουρουμπλή να παρέμβει «για τη λύση απεργίας το συντομότερο δυνατόν, χωρίς να παραγκωνίζονται τα δικαιώματα των απεργών, για να καλυφθούν οι ανάγκες αυτές και για να μην τεθεί σε δοκιμασία ακόμη μια φορά η κοινωνική αντοχή των κατοίκων του νησιού μας που έχουν επιλέξει να ζουν στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ. »Ακόμη και η κατ' εξαίρεση δυνατότητα δρομολόγησης πλοίου, άπαξ, για την τροφοδοσία της Σάμου, θα μπορούσε να αποτελέσει μια επιλογή μέσα στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που το υπουργείο σας διαθέτει» καταλήγει ο δήμαρχος του νησιού.

Μέχρι το τέλος του μήνα σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το θέμα του ΧΥΤΑ.

E-mail Εκτύπωση PDF
Την συζήτηση του θέματος της διαχείρισης των απορριμμάτων από το Δημοτικό Συμβούλιο, σε μια έκτακτη συνεδρίαση του Σώματος, χωρίς άλλα θέματα και κατ’ αποκλειστικότητα μόνο αυτό, ζητούν με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Πολιτιστικού Συλλόγου Τεμπλονίου που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, οι κάτοικοι του χωριού. Πρόταση η οποία δε βρίσκει αντίθετο το Δήμαρχο Κώστα Νικολούζο ο οποίος το μεσημέρι της Δευτέρας υποστήριξε πως δεν έχει καμία αντίρρηση απέναντι στο αίτημα των κατοίκων. Δεδομένου όμως της στενότητας του χρόνου μέχρι και το τέλος του έτους αλλά και της σπουδαιότητας και της ειδικής βαρύτητας θεμάτων όπως ο Προϋπολογισμός αλλά και το Τεχνικό Πρόγραμμα, τα οποία πρέπει να έρθουν προς συζήτηση την ερχόμενη Τρίτη 13 Δεκεμβρίου, τόνισε πως δεν βλέπει κανέναν λόγο να μην πραγματοποιηθεί αυτή η έκτακτη συνεδρίαση αμέσως μετά και σίγουρα μέχρι και το τέλος του μήνα.alt

Κ. ΝΙΚΟΛΟΥΖΟΣ: ΕΙΚΟΝΑ '' ΓΚΑΛΑ΄΄ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΚΕΔΕ ''

E-mail Εκτύπωση PDF
Δaltηλώσεις στα τοπικά Μ.Μ.Ε έκανε ο Δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος, σχετικά με το Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της Κ.Ε.Δ.Ε, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στην Θεσσαλονίκη. “Χάθηκε μια ιστορική ευκαιρία” ανέφερε ο κ. Νικολούζος “να αποφασίσουμε για σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Το Ετήσιο Συνέδριο, της Κ.Ε.Δ.Ε., δυστυχώς, παρουσίασε την εικόνα ενός “γκαλά”, που αντί να ασχοληθεί με τη μεταρρύθμιση, την ανασυγκρότηση και το μέλλον του θεσμού, εξελίχτηκε σε μια διαδικασία αντικυβερνητικής διαμαρτυρίας. Στάθηκε απέναντι σε επεξεργασμένες θέσεις του Οργάνου, όπως π.χ. στο πάγιο αίτημα της Αυτοδιοίκησης για απλή αναλογική, με το πρόσχημα της ακυβερνησίας και κατά την γνώμη μου δεν βοήθησε ουσιαστικά, στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο θεσμός διαχρονικά.” Ο Δήμαρχος Κέρκυρας δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις σοβαρές ευθύνες της Κυβέρνησης που παρά τις εξαγγελίες της, μέχρι σήμερα δεν έχει κάνει ούτε ένα βήμα να λύσει - και μάλιστα χωρίς να απαιτούνται χρήματα - προβλήματα γραφειοκρατίας, που δημιουργούν μεγάλες καθυστερήσεις και αστοχίες του “Καλλικράτη” που ταλαιπωρούν τους Δήμους και τους δημότες. Οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις παραμένουν στην θέση τους και οι έλεγχοι φτάνουν σε σημείο παραλογισμού. Ο κ. Νικολούζος κατέληξε ότι κάθε Δήμος από το χώρο ευθύνης του θα πρέπει να συνεχίσει τις διεκδικήσεις για μια Αυτοδιοίκηση που θα μπορεί να σταθεί στις σύγχρονες ανάγκες της κάθε Τοπικής Κοινωνίας.

Κλιμακώνει τις κινητοποιήσεις η ΠΝΟ, νέα 48ωρη απεργία.

E-mail Εκτύπωση PDF
Σε κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων προχωρούν τα μέλη της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας μετά την «άκαρπη», όπως τη χαρακτήρισαν, συνάντηση με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΝΟ, αποφασίστηκε νέα 48ωρη πανελλαδική απεργία, που ξεκινά την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 06:01 το πρωί και λήγει την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου στις 06:00 το πρωί, οπότε και ξεκινά η 24ωρη που είχε εξαγγείλει η ομοσπονδία μαζί με την απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Αυτό σημαίνει ότι την Πέμπτη θα έχει ολοκληρωθεί μία εβδομάδα αποκλεισμού των νησιών από την ηπειρωτική χώρα, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους εγκλωβισμένους μαθητές στην Κρήτη, αλλά και την παραγωγή αγροτών από διάφορα νησιά, η οποία σαπίζει στα ψυγεία φορτηγών που περιμένουν να μεταφέρουν τα προϊόντα στην ενδοχώρα ή και το εξωτερικό. Στην ανακοίνωση της η ΠΝΟ κάνει λόγο για «αδυναμία της κυβέρνησης να δεσμευτεί ουσιαστικά», ενώ ταυτόχρονα η διοίκηση καταγγέλλει τις απαράδεκτες και κατακριτέες από κάθε άποψη μεθοδεύσεις και προσπάθειες δημιουργίας συνθηκών κοινωνικού αυτοματισμού». Αυτές οι προσπάθειες, από όπου κι αν προέρχονται, υποστηρίζει η διοίκηση της ΠΝΟ, θα συντριβούν από τη δυναμική και μαζική απάντηση των ναυτεργατών, οι οποίοι όχι μόνο δεν φταίνε σε τίποτα για το κατάντημα της χώρας, αλλά απλά δίνουν αγώνα επιβίωσης, όπως χαρακτηριστικά καταγγέλλουν.alt

Σελίδα 8 από 293