You are here: Αποψεις

'' ΚΗΝΣΟΡΕΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΤΕΣ '' ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΗ ΜΑΜΑΛΟΥ *

E-mail Εκτύπωση PDF

Ήταν κοινό μυστικό στην τοπική μας κοινωνία ότι υπήρχαν συμπολίτες μας οι οποίοι χρωστούσαν μεγάλα ποσά στο Ελληνικό δημόσιο.
Δεν θα μπω στην ουσία των υποθέσεων για το πώς προήλθαν αυτά τα χρέη. Αν όντως υπήρχε η πραγματική αδυναμία των συμπολιτών να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους ή αν προερχόταν από παράνομες δραστηριότητες. Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να υποκαταστήσω τη δικαιοσύνη, ούτε άλλα θεσμικά όργανα της πολιτείας. Θα σταθώ όμως στη βεβαίωση των χρεών και στην υποχρέωση των συμπολιτών μας να τα εξοφλήσουν. Πολύ περισσότερο μάλιστα όταν αυτοί οι συμπολίτες μας, είναι προβεβλημένα μέλη της κοινωνίας μας, είτε για την επαγγελματική τους δραστηριότητα, είτε για την κοινωνική τους δράση.
Ακόμα περισσότερα όταν αυτοί οι ίδιοι συμπολίτες μας, απ’ όλα τα βήματα που είχαν στη διάθεση τους, έβγαζαν πύρινους λόγους κατά της διαφθοράς, υπερασπιζόταν τη διαφάνεια και παρουσιαζόταν ως…λευκές περιστερές.
Ενδεχομένως να μου απαντήσετε με το δίκιο σας ότι είναι προσωπικό θέμα του καθενός. Θα το δεχόμουν αν δεν υπήρχε ένα μείζον θέμα.........

 

*ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΊΔΑ '' ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΄΄

 

'' ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΟΡΟΥΣ '' ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΗ ΜΑΜΑΛΟΥ

E-mail Εκτύπωση PDF

Τα πράγματα είναι απλά. Ναι είναι αναγκαία η προβολή των τουριστικών προορισμών, οι οποίοι φιλοδοξούν να επιβιώσουν στα χρόνια της οικονομικής ύφεσης. Ναι, είναι αναγκαίο κακό η συμμετοχή στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις. Ναι, πρέπει να βρούμε πόρους και τρόπους για να προβάλλουμε τον τουριστικό μας προορισμό και να μην χαθούμε στην…αφάνεια της οικονομικής κρίσης.
Σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς, θα πρέπει να ξεπεράσουμε την μιζέρια και την εσωστρέφεια και να ξεπεράσουμε τα εμπόδια και κυρίως τα …οικονομικά ελλείμματα και γι’ αυτό χρειάζεται ψυχή. Χρειάζεται να δείξουμε τον καλό μας εαυτό και να προβάλλουμε τα θετικά του τόπου μας και κυρίως να δείξουμε αυτό το χαρακτηριστικό που μας κάνει να ξεχωρίσουμε από άλλους λαούς. Το ανθρώπινο πρόσωπο μας και τον …έξω καρδιά χαρακτήρα του Έλληνα. Έτσι όπως έκαναν στη Βιέννη ο Περιφερειάρχης και ο Δήμαρχος και κέρδισαν τις εντυπώσεις. Αλλά για να «κερδίσουμε» τους Ευρωπαίους και να ξανακερδίσουμε την εμπιστοσύνη τους θα πρέπει να δηλώνουμε παρόντες. Να είμαστε εκεί. Στον αντίποδα ΚΑΝΕΝΑΣ από το Υπουργείο Πολιτισμού Τουρισμού δεν μπήκε στον κόπο να βρεθεί στην έκθεση της Βιέννης. ΚΑΝΕΝΑΣ από τους δύο Υφυπουργούς Τουρισμού. Την κρίσιμη στιγμή που τους έχει ανάγκη ο Ελληνικός Τουρισμός. Την στιγμή που οι προκρατήσεις από την κεντρική Ευρώπη έχουν «παγώσει» γιατί οι κεντροευρωπαίοι είναι διστακτικοί απέναντι στη χώρα μας φοβούμενοι την πτώχευση και τα επεισόδια.
Την κρίσιμη στιγμή της «μάχης» το Υπουργείο Τουρισμού…απουσίαζε.
Ναι λοιπόν είναι αναγκαία η προβολή των τουριστικών προορισμών αλλά λόγω των ειδικών συνθηκών που επικρατούν στη χώρα μας, λόγω της οικονομικής ανέχειας και ύφεσης, θα πρέπει να βρούμε και άλλους τρόπους πέρα από την οικονομική πραγματικότητα.
Οι καιροί οι μενετοί.

 

 

ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΓΚΟΥΡΑΣ *ΓΡΑΦΕΙ Ο Κ.ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΡΗΣ

E-mail Εκτύπωση PDF

Ο λόγος που αποφάσισα να γράψω το παρόν άρθρο υπήρξε το άρθρο του κ. Χρήστου Γιανναρά στην “Καθημερινή” της Κυριακής 15/01/2012. Το άρθρο τιτλοφορείται “Η πρωθυπουργία διαπομπεύει τις μετριότητες” και είναι μια προειδοποίηση ή μάλλον προτροπή προς τον κ. Σαμαρά, να μην επιδιώξει την πρωθυπουργία διότι ως μετριότης θα διαπομπευθεί.

Στο εν λόγω άρθρο, ο μη πολιτικός αλλά κατά τη γνώμη μου ο σημαντικότερος εν ζωή έλλην φιλόσοφος, κρίνει την στάση του κ. Σαμαρά αλλά και του ευρυτέρου σχήματος της Νέας Δημοκρατίας έναντι της σημερινής πολιτικοοικονομικής καταστάσεως. Επιλέγω προσεκτικά τις λέξεις που χρησιμοποιώ τόσο στον γραπτό όσο και στον προφορικό λόγο, ακολουθώντας την θεωρία του Θείου Πλάτωνος: ΑΡΧΗ ΣΟΦΙΑΣ Η ΤΩΝ ΟΝΟΜΑΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΨΙΣ. Ώστε ο όρος “σχήμα” και όχι “κόμμα” για τη Νέα Δημοκρατία, σημαίνει μια πολυσυλλεκτικότητα απόψεων (και όχι ιδεολογιών) και προσώπων - φορέων απόψεων (όχι ηγετών), τα οποία οδηγούν σε ένα μη συνεκτικό, για τη μέση λογική, άθροισμα το οποίο ονομάζουν “πρόγραμμα”. Οι παλαιότεροι θα θυμούνται ότι οι εκλογές διεξάγοντο με όρους ιδεολογίας σε τέσσερις βασικές κατευθύνσεις: 1) συντηριτική, με στοιχεία ελεύθερης οικονομίας και προσηλώσεως σε εθνικές αξίες (ποιος τέως Ονεδίτης ξεχνά το σύνθημα Ζήτω η Ελλάδα, Ζήτω η θρησκεία, Ζήτω η Νέα Δημοκρατία;), 2) μετριοπαθής, με όλα τα ανωτέρω στοιχεία αλλά με μεγαλύτερη κρατική παρέμβαση προς διασφάλιση φιλελεύθερων κοινωνικών δομών, 3) κομμουνιστική, με απόλυτη προσήλωση στα μαρξιστικά κελεύσματα και 4) κοινωνιοκεντρική (βαρβαριστί sociale), αυτή που με σημερινούς όρους θα ονομάζαμε γενικώς αριστερή, με πυρήνα την κοινωνία και την όλη κρατική και μη δύναμη να κινείται γύρω από την πλήρως απελεύθερη από αστικά κατάλοιπα κοινωνία. Αντ’αυτών σήμερα, τα δυο, κατ’επίφασιν καλούμενα, μεγάλα κόμματα παρουσιάζουν “πρόγραμμα”. Οπου “πρόγραμμα” εννοούν τον τρόπο οικονομικής διακυβερνήσεως της χώρας, με ωραία και παχιά λόγια, αμέτρητες παροχές (δανεικών) χρημάτων, άπειρα έργα καινοτόμων υποδομών και -κυρίως- απύθμενο θράσος. Με άλλα λόγια “πρόγραμμα” είναι η ένδεια ιδεολογικών κατευθύνσεων στην αγωνιώδη προσπάθεια προσελκύσεως ψηφοφόρων προερχομένων από όλα τα μήκη και πλάτη της (μη) κοινωνικής ζωής της Νεοελλάδος.

Εδώ, έχω την ανάγκη να λοξοδρομήσω του άρθρου, κατά την Ηροδότεια συνήθεια, και να αναφέρω ότι από ενδεχόμενη γεννετική διαστροφή, προεκλογικώς διαβάζω τα scripta των κομμάτων (τουλάχιστον των νυν κοινοβουλευτικών), όπου οφείλω να διαπιστώσω ότι τα δυο κόμματα εξουσίας εκδίδουν “προγράμματα” ελαχίστως και αμελητέως αποκλίνοντα εκατέρωθεν και μόνον το Κ.Κ.Ε. και ο ΛΑ.Ο.Σ. εκδίδουν καθαρές ιδεολογικές πλατφόρμες, μη αφήνοντας τον αναγνώστη να αμφιβάλλει στο ελάχιστον για την κατεύθυνση της τυχόν ψήφου του. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν ασχολούμαι με τις κατά καιρούς αποδόσεις χαρακτηρισμών κατά του ΛΑ.Ο.Σ. ως ακροδεξιά, φασίστες κ.λπ. διότι είναι εμφανέστατο ότι οι αποδίδοντες αυτούς ουδέποτε μπήκαν στον κόπο να διαβάσουν τα εν λόγω (προεκλογικά και μη) ιδεολογικά κείμενα του κόμματος, δια των οποίων θα έλυναν τις οιεσδήποτε ανησυχίες τους περί ακροδεξιάς και των λοιπών πινακίδων που ευχερώς αλλά ηλιθίως μας επικολλούν.

Επανερχόμενος όμως στο άρθρο του κ. Γιανναρά, οφείλω να επιβραβεύσω τη γραφίδα του συντάκτη, ο οποίος (μόνος όμως αυτός) βλέπει καθαρά αυτό που ο κ. Καρατζαφέρης σε όλους τους τόνους επισημαίνει από την πρώτη ημέρα σχηματισμού της νυν κυβερνήσεως, ότι δηλαδή πλην ημών (ΛΑ.Ο.Σ.) ουδείς ασχολείται με την εντολή αυτής της κυβερνήσεως, να οδηγήσει τη χώρα σε ήρεμα νερά και απάνεμα λιμάνια: "Tο πάθος για την πολιτική ως παίγνιο μοιάζει ανίατη ασθένεια, ανήκεστη βλάβη. Eπείγεται η «Nέα Δημοκρατία» να γίνει κυβέρνηση με οποιοδήποτε τίμημα. Δεν την ενδιαφέρει αν θα κυβερνήσει σε κράτος που θα έχει κηρύξει στάση στις πληρωμές μισθών και συντάξεων, με πανικόβλητα πλήθη στους δρόμους να εγκληματούν χωρίς χαλινό." Μήπως την αδικεί ο κ. Γιανναράς την Ν.Δ.; Μήπως δεν μπορεί να καταλάβει αυτός ο ανόητος, ότι είναι απολύτως λογικό να είσαι συγκυβέρνηση αλλά ταυτόχρονα και αξιωματική αντιπολίτευση, να είσαι αντιμνημονιακός (εντονότερα του κ. Τσίπρα) μέχρι την 27η Οκτωβρίου, αλλά μνημονιακός μετά αυτήν; Μήπως παραμένεις άλαλος στις συνεδριάσεις του ευρωπαϊκού λαϊκού κόμματος, διότι γνωρίζεις ότι δεν ανήκεις πια στο σχηματισμό τους; Και δεν ανήκεις! Διαβάζοντας προσεκτικά το βιβλίο του εξ απορρήτων του κ. Καραμανλή (του βραχύ, κατά τον κ. Γιανναρά) δημοσιογράφου Μ.Κοττάκη, γίνεται σαφής η αγωνιώδης προσπάθεια του τέως αρχηγού της Ν.Δ. να στρέψει το σχήμα σε ακόμη πιο ουδέτερη ζώνη από αυτήν που το είχε ήδη στρέψει ο κ. Μητσοτάκης, ξηλώνοντας με ζέση κάθε σύνδεση του με τη λεγόμενη “λαϊκή δεξιά”.

"…φτήνια και ευτέλεια επιδιώξεων, ενώ το κράτος βουλιάζει στο χάος. Mονότροποι μέχρις αναλγησίας οι κομματάνθρωποι, αποκομμένοι από την πραγματικότητα, ανέγγιχτοι από την αγωνία και τον πανικό για τη συντελεσμένη στη χώρα καταστροφή, παχυδερμικά ανέμελοι για τις ευθύνες τους, για τις νωπές αθλιότητες της πενταετίας τους. Eίναι ανίατη ψυχοπάθεια η εξουσιολαγνεία, βεβαιωμένη απώλεια επαφής με την πραγματικότητα. Tα «παλαιά στελέχη» της «παράταξης» απέδειξαν επί πέντε χρόνια εξωφρενική ανικανότητα και φαυλότητα, αλλά παραμένουν όλα επί σκηνής. Aπό κοντά οι νεοφανείς υπασπιστές του αρχηγού. H αρχηγία σε ένα τέτοιο κόμμα αμετανοησίας και ευτέλειας τι σημαίνει για τον κ. Σαμαρά, ποιες ικανοποιήσεις του προσφέρει, ποιες φιλοδοξίες του μπορεί να υπηρετήσει; Tι να την κάνει την πρωθυπουργία όταν δεν διαθέτει παρά φθαρμένα, σπιθαμιαία αναστήματα για να αντιπαλαίψει ιλιγγιώδη προβλήματα σε μια χώρα ρημαγμένη, βυθισμένη στην απόγνωση;" Κι αυτό το απόσπασμα ως αδικία το εκλαμβάνω! Πώς τολμά ο κ. Γιανναράς να θεωρεί ότι το κράτος βουλιάζει στο χάος όταν το συγκυβερνούν οι δυο αντιπρόεδροι της Ν.Δ.; Πώς άραγε, ακόμα θρασύτερα, τολμά να μιλά για νωπές αθλιότητες της πενταετίας τους; Και μην διανοηθεί κάποιος να αναφερθεί στη Siemens, στην απόδραση Χριστοφοράκου, στα δομημένα ομόλογα, στις υποκλοπές, στη λογική του να χρήζω Υπουργό Εξωτερικών τη Δήμαρχο της Αθήνας (!!!), στους κουμπάρους, στους Βουλγαράκηδες (νόμιμο και ηθικό), Ρουσόπουλους, Ρεπούσηδες, στο κάψιμο της Αθήνας τον Δεκέμβριο του 2008, στις ορδές των λαθρομεταναστών που μας έπνιξαν την ίδια στιγμή που ο κ. Παυλόπουλος από του βήματος της Βουλής ευχαριστούσε τους λαθρομετανάστες που επέλεξαν την Ελλάδα ως τόπο που θα ξαναστήσουν τη ζωή τους (!!!) και άλλων ων ουκ έστι αριθμός, γιατί αυτά έχουν παραγραφεί (με τον περιλάλητο Νόμο περί ευθύνης Υπουργών, που οι δυο μεγάλοι ασμένως συνυπέγραψαν).

Πράγματι, κατά τον συντάκτη, χρειάζεται ένας άλλος δρόμος. Ενας δρόμος στον οποίο τα αστικά κόμματα θα αποκτήσουν συνείδηση του πολιτικού και όχι οικονομικού όρου “αστικό κόμμα”. Στον οποίο τα αστικά κόμματα υπό τη συνείδηση αυτή θα αποκτήσουν ηγέτη και όχι “αρχηγό παράταξης”. Δρόμο στον οποίο η έσχατη σκέψη του ευτελέστερου των συμμετοχόντων θα είναι το πολιτικό κόστος. Στον οποίο οι εκλογές θα είναι ένας διαρκής διαγωνισμός στο άθλημα του ΥΠΗΡΕΤΕΙΝ καλλίτερα την πατρίδα και όχι το κόμμα και τις προσωπικές βλέψεις, που η ποιότητα του συνδιαγωνιζομένου θα σε ανεβάζει συνεχώς σε υψηλότερα επίπεδα ηθικής, που θα τολμήσεις να παράσχεις πραγματική, ουσιαστική, εθνική παιδεία στους έλληνες, ώστε να είσαι βέβαιος για τη δίκαιη κρίση τους, που θα σεβαστείς το παρελθόν σου, τον πολιτισμό σου, τη γλώσα σου, τις πατροπαράδοτες αξίες σου, τους συμπατριώτες, τους γείτονες και τους εταίρους σου: "O ηγέτης με τη σεμνή οξυδέρκεια θα εντοπίσει τους ανθρώπους τους ικανούς να απελευθερώσουν τη δημόσια διοίκηση από κάθε κομματική παρέμβαση και επιρροή. Tους σοφούς νομικούς που θα μεταφράσουν σε νομοθεσία τους συνταγματικούς περιορισμούς στον συνδικαλισμό των δημόσιων λειτουργών. Που θα καθαρίσουν τελεσίδικα τα πανεπιστήμια και τα σχολεία από τη λοιμική των κομματικών νεολαιών. Που θα σαρκώσουν σε λειτουργικούς θεσμούς μιαν άτεγκτη αξιοκρατία, τον συνεχή έλεγχο της ποιότητας, της παραγωγικότητας, της δημιουργικής φαντασίας σε κάθε πτυχή του συλλογικού βίου. Tέτοιες στοχεύσεις μοιάζουν ουτοπικές, δονκιχωτικές, για τα θύματα της ψυχοπαθολογικής εξουσιολαγνείας. O ρεαλισμός των στοχεύσεων είναι απρόσιτος στη μονοτροπία της ιδιοτέλειας."

Κλείνοντας και δικαιολογώντας το όνομα του Γκούρα στην επικεφαλλίδα: Κατά την επάνάσταση του 1821, οι αγωνιστές έχουν καταλάβει τελικώς την Αθήνα, όπου έχουν ορίσει ως πολιτάρχη (ας πούμε αρχηγό της πόλεως) τον Μακρυγιάννη. Οι τούρκοι όμως, σε δεύτερο κύμα επιθέσεων, πολιορκούν την πόλη μανιωδώς και η μάχη είναι ακόμη αμφίροπη. Μακρυγιάννης και Γκούρας ατενίζουν την πόλη από τον βράχο της Ακροπόλεως. Ο Γκούρας δείχνοντας στον ρουμελιώτη στρατηγό τα αγαθά τις πόλης, σχολιάζει ότι όλα αυτά, μετά την οριστική εκδίωξη των τούρκων, δικά τους θα είναι να τα διαφεντεύουν, να τα ορίζουν και να δρέπουν τους καρπούς. Τότε ο αμόρφωτος στρατηγός, απαντά: "Να τη χέσω τέτοια λευτεριά που θα κάμω εγώ εσένα πασά!

* Ο Κ.ΓΙΑΝΑΚΟΥΡΗΣ ΕΙΝΑΙ ΓΡ.Ν.Ε. ΛΑΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Η κερκυραία Ελ. Δόικα στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου με την εθνική του ανσάμπλ!

E-mail Εκτύπωση PDF

Μια ακόμα μεγάλη διάκριση για τον κερκυραικό αθλητισμό, καθώς η Ελένη Δόικα συμμετέχοντας στην εθνική ομάδα του ανσάμπλ της Ρυθμικής Γυμναστικής,πήρε την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου με την ολοκλήρωση του προολυμπιακού τουρνουά που έγινε στη βρετανική πρωτεύουσα.
Την ομάδα αποτελούσαν οι Σταυρούλα ΣΑΜΑΡΑ, Μαριάνθη ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ, Ελένη ΔΟΙΚΑ, Βασιλεία Ζάχου, Ευδοκία Λουκάγκου, Αλεξία ΚΥΡΙΑΖΗ.

ΧΡΟΝΙΚΑ ΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΗ Η ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ ΤΗΣ ΜΑΡΙΝΑΣ

E-mail Εκτύπωση PDF

 

 

Δυο και πλέον χρόνια μετά την Κυβερνητική μεταβολή του 2009 εξακολουθεί να παραμένει απροσδιόριστος ο χρόνος αποπεράτωσης της Μαρίνας στη θέση Σπηλιά της Κέρκυρας.
desyllas_ Παρά το γεγονός ότι από διετίας και πλέον έχει λυθεί το πρόβλημα της προμήθειας των αδρανών υλικών και το έργο έχει εξασφαλισμένη πίστωση από το Γ ΚΠΣ και το ΕΣΠΑ δεν υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις που να προσδιορίζουν τους λόγους αυτής της μεγάλης καθυστέρησης στην εξέλιξη των εργασιών.
Τις συγκεκριμένες ανησυχίες μας τις είχαμε εκφράσει δημόσια με σχετικό άρθρο μας στις 28/10/2011 αναφορικά με τους διαφαινόμενους τρόπους διαχείρισης των υπολειπομένων εργασιών και ζητούσαμε αναλυτική ενημέρωση.
Εκτοτε ουδεμία δημόσια ενημέρωση υπήρξε , ενώ αντίθετα διαβάσαμε τις δηλώσεις του Ευρωπαίου επιτρόπου περιφερειακής ανάπτυξης Γιοχάνες Χαν για τα έργα του Γ ΚΠΣ που έχουν παγώσει , που προσέθεσαν και νέες ανησυχίες για την εξέλιξη των εργασιών στην εν λόγο Μαρίνα της Σπηλιάς.
Συγκεκριμένα ο αρμόδιος επίτροπος της ΕΕ τόνισε την ανάγκη άμεσης ολοκλήρωσης των έργων του Γ ΚΠΣ ,για να μη αναγκαστεί η Ελλάδα να επιστρέψει τα κονδύλια που έχουν ήδη εκταμιεύει .
Η προτεινόμενη κατά πληροφορίες ολοκλήρωση των εργασιών με νέα εργολαβία είναι δυνατόν να προσδώσει και νέες σημαντικές καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση ενός έργου τόσο σημαντικού για την οικονομία του Νησιού μας.
Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την επί δυο και πλέον χρόνια μη επαναδημοπρατιση της Μαρινας μεγαλων σκαφων στα Καρναγια με το συστημα της αυτοχρηματοδοτησης, στερει την Κερκυρα από δυο Μαρινες αστικου τυπου που θα συμπληρωναν μαζι με την αξιολογη Μαρινα των Γουβιων τις αναγκες ελλιμενισμου σκαφων αναψυχης παντος τυπου και μεγεθους.
Επιπρόσθετα με τον διεθνή διαγωνισμό για τα Καρνάγια θα καλυπτετο και η ανάγκη δημιουργίας 120 τμ χώρων υγιεινής στα παλαια εκδοτηρια στο καφε γυαλί που θα κάλυπταν τις ανάγκες της ευρύτερης περιοχής της Σπηλιάς.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι για τις δυο Μαρίνες στη Σπηλιά και στα Καρνάγια καθώς και για τα έργα του παραλιακού πεζοδρομίου της Γαριτσας , υπάρχουν τουλάχιστον από τριετίας και πλέον όλες οι προβλεπόμενες από την κείμενη νομοθεσία μελέτες χωροθετήσεις και περιβαλλοντικές αδειοδοτησεις .
Διαδικασιες που ξεκινησαν εδώ και χρονια από τις διοικησεις του ΟΛΚΕ ΑΕ και ειχαν εξασφαλισει μακροχρονιο οριζοντα και προοπτικη για το θαλασσιο τουρισμο στο Νησι μας.
Η πρωτοπορια αυτή εναντι των ανταγωνιστριων περιοχων ειτε του Ελλαδικου χωρου ειτε της Αδριατικης τεινει να εκλειψει συνεπεία μικροκομματικών αντιλήψεων , ενδεχομένως εγωισμών και μυωπικών οραματισμών .
Θεωρώ ότι είναι απαραίτητη μια πλατειά και σε βάθος ενημέρωση του Κερκυραϊκού λαού , που είναι δυνατόν να οδηγήσει στο άνοιγμα νέων οριζόντων για την τοπική και την περιφερειακή μας οικονομία.

 

 

Κέρκυρα- Αρης 1-0

E-mail Εκτύπωση PDF

Bαθιά βαθμολογική ανάσα για τον ΑΟ Κέρκυρα μετά τη σημερινή μεγάλη νίκη επί του Αρη με 1-0 με χρυσό σκόρερ στο ντεμπούτο του τον Χουάν Μαρτίν. Ηταν η πρώτη νίκη των Φαιάκων στη ιστορία των αγώνων με τους Θεσσαλονικείς.

 

Παρά το βαρύ τερέν η Κέρκυρα φάνηκε ότι ήθελε περισσότερο το τρίποντο αφού στο β' ημίχρονο κυριάρχησε σχεδόν ολοκληρωτικά.

Στο 48ο λεπτό ο Αγρίτης πάσαρε μέσα από την περιοχή και ο Μαρτίν, με προβολή από κοντά νίκησε τον Βελλίδη (1-0). Ο Αρης σε καμία σχεδόν περίπτωση δε μπόρεσε να κάνει αισθητή τη παρουσία του και η νίκη ήρθε απόλυτα δίκαια για την κερκυραική ομάδα.

Ο ΑΟΚ με την σημερινή μεγάλη νίκη έφτασε τους 10 δέκα βαθμούς, και ατενίζει με μεγαλύτερη αισιοδοξία τη δύσκολη συνέχεια στη σούπερλίγκα.

ΚΕΡΚΥΡΑ (Γκράθια): Γκαλίνοβιτς, Γκουστάβο, Βέντσελ, Μαϊστόροβιτς, Μίχος (9' Σακελλαρίου), Γραμμόζης, Οσμάν, Αγρίτης, Γιάντσης (84' Τσίγκας), Ιωάννου (72' Ηλιάδης), Μαρτίν

ΑΡΗΣ (Πρόμπιερζ): Βελλίδης, Νέτο, Ντίκο, Λαζαρίδης, Καζναφέρης (56' Γιαννιώτας), Τόχα, Φατί (68' Καπετάνος), Ουμπίδες, Μίτσελ, Σολτάνι (84' Σανκαρέ), Τσέζαρεκ.

Συγκρατημένη αισιοδοξία για την επαναλειτουργία του κολυμβητηρίου

E-mail Εκτύπωση PDF

kolynbitirioΜε συγκρατημένη αισιοδοξία υποδέχθηκαν οι εκπρόσωποι των ναυταθλητικών σωματείων της Κέρκυρας ,την είδηση ότι σε δύο περίπου εβδομάδες αναμένεται η επαναλειτουργία του κολυμβητηρίου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΑΚΚ Π.Σκορδίλη,θα δοθεί κονδύλι περίπου 50.000 ευρώ για την κάλυψη της μέρους της προμήθειας σε πετρέλαιο για τη θέρμανση της πισίνας. Πρόκειται για χρηματοδότηση από την ΓΓΑ, ενώ ακόμα δεν έχει αποσαφηνιστεί αν στη συνέχεια θα διατεθεί πίστωση από τον προυπολογισμό του 2012.

Ο έφορος κολύμβησης του ΝΑΟΚ Σπ.Σκιαδόπουλος, μίλησε για μια θετική εξέλιξη αφού τουλάχιστον θα μπουν σε ένα ρυθμό οι προπονήσεις και θα εξυπηρετηθούν και οι ακαδημίες.

Από την πλευρά του ο προπονητής του Ναυσίθοου Κ. Τόμπρος, σημείωσε πως ίσως η ομάδα να μπορέσει πλέον να προετοιμαστεί για το χειμερινό πρωτάθλημα,ενώ κάλεσε τους γονείς να φέρουν και πάλι τα παιδιά τους, που είχαν σταματήσει την κολύμβηση, στη πισίνα.

Εκτίμησε ακόμη πως το ποσό που διατίθεται είναι πολύ μικρό και ενδεχομένως να δώσει προσωρινή λύση στο όλο πρόβλημα.

Πραγματοποιήθηκε ο φιλικός αγώνας μπάσκετ για τον μικρό Χρήστο

E-mail Εκτύπωση PDF

elas_filanthropΟ φιλικός αγώνας μπάσκετ που είχε ως στόχο την συμπαράσταση στο μικρό Χρήστο πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (23-12-2011) το απόγευμα στο κλειστό γυμναστήριο του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Κέρκυρας μεταξύ των ομάδων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κέρκυρας και του ΙΟΝΙΟΥ Α.Σ.

Η κινητοποίηση όλων των πολιτών και η ηθική όσο και υλική συμπαράστασή τους απέδειξε εμπράκτως το επίπεδο ευαισθησίας και φιλαλληλίας της τοπικής κοινωνίας.

Οι παρευρισκόμενοι στον  αγώνα ανανέωσαν το ραντεβού τους για το επόμενο έτος με την ευχή ο μικρός Χρήστος να είναι ανάμεσά τους.

’’ΟΛΚΕ: ΠΑΛΙΑ ΑΜΑΡΤΙΑ’’ του Χρυσόστομου Μπούκα

E-mail Εκτύπωση PDF

Όλοι οι Κερκυραίοι γνωρίζουμε ότι ο Οργανισμός Λιμένα Κέρκυρας (ΟΛΚΕ) ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιήθηκε και προσέφερε άριστες υπηρεσίες, ιδιαίτερα στον πλουτοπαραγωγικό τομέα της κρουαζιέρας.
Ταυτόχρονα έδωσε υπεραξία σε μεγάλο μέρος του παραλιακού μετώπου, από το Εμπορικό Κέντρο μέχρι την πλατεία της Σπηλιάς. Παραλίες καθαρίστηκαν, αναμορφώθηκαν και έγιναν προσβάσιμες ιδιαίτερα στον φτωχό Λαό, έγινε διαπλάτυνση του δρόμου μετά το Εμπορικό (υπολείπεται να βρεθούν χρήματα από την Περιφέρεια για να κατασκευαστεί το οδόστρωμα), έγιναν νέα πεζοδρόμια και δενδροφύτευση κατά μήκος του λιμανιού, ανακατασκευάστηκε η πλατεία του παλαιού λιμανιού με δημιουργία παιδικής χαράς που εξυπηρετεί τις ανάγκες μιας μεγάλης περιοχής, υπαίθριες σκακιέρες, φυτεύτηκαν λουλούδια κ.ά. Μικρές, στοχευμένες δράσεις που προσέφεραν μια ανάσα στην ποιότητα ζωής στην πολύπαθη περιοχή της Σπηλιάς.
Είναι όμως μόνο αυτός ο στόχος ενός ισχυρού οργανισμού όπως ο ΟΛΚΕ; Είναι και αυτός. Πολλά χρόνια είχαμε να δούμε τέτοιες δράσεις στην κατεύθυνση της κοινωνικής  ανταπόδοσης μια κρατικής δραστηριότητας. Είμαι βέβαιος ότι δεν πρωτοτυπώ εάν πω ότι στηρίζω και ταυτόχρονα συγχαίρω τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΛΚΕ κ. Σπύρο Στάλια για αυτές τις πρωτοβουλίες του. Τον άνδρα δεν τον γνωρίζω, αλλά εισπράττω την κοινωνική υπεραξία των παρεμβάσεών του.
Τα μεγάλα όμως θέματα του ΟΛΚΕ είναι:
1.    Επέκταση του προβλήτα του προσήνεμου μόλου με προσδοκώμενο όφελος τον διπλασιασμό των κρουαζιερόπλοιων που προσεγγίζουν το λιμάνι της Κέρκυρας και οικονομικό όφελος των επαγγελματιών της πόλης, αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Ήδη υπάρχει ώριμη μελέτη και χρειάζεται να ενταχθεί για χρηματοδότηση σε πρόγραμμα ώστε να ξεκινήσουν οι απαραίτητες εργασίες.
2.    Η πίεση και ταυτόχρονα συνεργασία με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, ώστε, επιτέλους, να κατασκευαστεί το έργο του λιμανιού των τουριστικών σκαφών στην περιοχή της Σπηλιάς.
3.    Η κατασκευή διορθωτικών έργων στο λιμάνι της Ερρείκουσας, ώστε να εκλείψει το άγος που χρόνια τώρα ταλαιπωρεί και αναγκάζει στην απομόνωση τους κατοίκους του νησιού αυτού.
4.    Η αποκατάσταση του παραλιακού τείχους και του πεζοδρομίου από το ΝΑΟΚ μέχρι τον Ανεμόμυλο (παραλιακή Γαρίτσας). Ήδη η μελέτη με όλες τις “προσήκουσες” εγκρίσεις είναι έτοιμη και κατατέθηκε στην Περιφέρεια.
5.    Άμεση συνεννόηση και στοχευμένη, συνολική πίεση Δήμου και ΟΛΚΕ ώστε, εκτός της αυστηρά οριοθετημένης περιοχής του λιμανιού, η παραλιακή ζώνη να περιέλθει στον φυσικό της κάτοχο, τον Κερκυραϊκό Λαό.
Αυτούς τους μεγάλους στόχους, ίσως και άλλους, έπρεπε να προωθεί και να υλοποιεί ο Διευθύνων Σύμβουλος και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΛΚΕ.
Αντ’ αυτού, γίναμε όλοι μάρτυρες του γεγονότος ο Διευθύνων Σύμβουλος που αποτελεί την καρδιά και το μυαλό του οργανισμού και που σε πολύ λίγο χρόνο με παρεμβάσεις έδειξε τις προθέσεις του επ’ ωφελεία της κοινωνίας, τινάχθηκε στον αέρα από το ίδιο το Διοικητικό του Συμβούλιο! Δεν αντιληφθήκαμε μέχρι σήμερα για ποιους ουσιαστικούς λόγους διαφώνησαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Στάλια.
Τεράστια η ευθύνη. Μεγαλύτερη η ευθύνη των ηθικών αυτουργών. Δεν υπάρχουν απτές αποδείξεις, αλλά πολλά ακούγονται στην Κερκυραϊκή κοινωνία. Έζησα στο πετσί μου  τέτοιες μεθοδεύσεις όταν υπηρετούσα στην θέση του Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ που προσωπικά με πείθουν ότι τέτοιες μεθοδεύσεις δεν απέχουν της πραγματικότητας.
Αυτοί είναι οι πραγματικοί εχθροί του Κερκυραϊκού Λαού, καταδικάζοντάς τον στο απόλυτο τέλμα. Υποχθόνια απεργάζονται τακτικές που ηλιθίως πιστεύουν ότι εξυπηρετούν -έστω- τα ιδιοτελή τους συμφέροντα.
Υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί και διορισμένοι αχυράνθρωποι που εκτελούν εντολές. Αν ζούσαμε στην Αθηναϊκή Δημοκρατία οι άνθρωποι αυτοί θα εξοστρακίζονταν πάραυτα κάτω από την χλεύη του Λαού.
Από το σημείο αυτό και πέρα αρχίζει η μεγάλη ντροπή της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργού:
1.    Διατάχθηκε έρευνα των καταγγελιών των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου χωρίς,  μέχρι σήμερα, να έχει δημοσιοποιηθεί το πόρισμα αυτής της έρευνας. Δεν είναι ιδιωτική διαφορά. Αποτελεί διαχείριση δημόσιου χρήματος και ως εκ τούτου το πόρισμα είναι δημόσια απαίτηση.
2.    Έγινε προκήρυξη της θέσης του Διευθύνοντος Συμβούλου με την μέθοδο της ανοιχτής διακυβέρνησης (open-gov). Όσοι υπέβαλαν νόμιμα αίτηση, αξιολογήθηκαν. Ούτε αυτή είναι ιδιωτική υπόθεση. Ο πίνακας της αξιολόγησης πρέπει να αναρτηθεί στο διαδίκτυο, ώστε κάθε ενδιαφερόμενος πολίτης να είναι ενήμερος.
Μέχρι σήμερα τίποτα από τα παραπάνω δεν έχει γίνει, με αποτέλεσμα ο ΟΛΚΕ να παραμένει ακέφαλος και χωρίς διοικητικό συμβούλιο ώστε να προωθήσει τους μεγάλους στόχους αυτής της πλουτοπαραγωγικής μονάδας για τον τόπο μας, ιδιαίτερα τους χαλεπούς αυτούς καιρούς.
Ακούγονται και λέγονται πολλά. Οι καθυστερήσεις και παλινωδίες του αρμόδιου υπουργού είναι φυσικό να γεννούν υποθέσεις και “πληροφορίες” στην κοινωνία μας ότι οι υποχθόνιοι κύκλοι πιέζουν για τα “δικά μας παιδιά” για να εξυπηρετήσουν τα “δικά μας συμφέροντα”. Δεν γνωρίζω αν αυτό συμβαίνει, είναι όμως προφανές ότι η τακτική του υπουργού γεννά ανυποληψία συλλήβδην του πολιτικού συστήματος.

Σελίδα 31 από 35